Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött csirkecomb Helga konyhájából

Töltött csirkecomb Helga konyhájából
Töltött csirkecomb Helga konyhájából
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű és gyors vasárnapi ebéd. Akár köret nélkül is, csak salátával is remek. (A legjobb a sült fokhagyma!!)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vízbe áztatjuk a zsemléket.
  2. A hagymát felkockázzuk és zsiradékon megpirítjuk.
  3. Kinyomkodjuk a zsemléket, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, tojást, hagymát és fűszereket, jól összekeverjük.
  4. Kizsírozzuk a tepsit. A töltelékkel megtöltjük a combokat, hústűvel rögzítjük, belehelyezzük a sütőedénybe. Megsózzuk és megszórjuk köménymaggal. A húsok közé beleszórjuk a gerezdekre szedett, nem megtisztított fokhagymát.
  5. Befedjük a tepsi fedelével, vagy alufóliával és megsütjük. A sütés vége felé levesszük a tetejét és szépen megpirítjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x30 cm
  • elkészítettem: 60 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 965
elküldve: 2
receptkönyvben: 151
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült csirkecomb zsemletöltelékkel, zsemletöltelékes csirkecomb, tojásos töltelékkel töltött combok

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rozsa1958
rozsa1958 Tue, 2013-11-19 19:07

Szia!Még sosem sütöttem héjas fokhagymát.A vendégek maguk pucolgatják az ebédnél?vagy te tisztítod meg ha megsült?és úgy tálalod fel?ki fogom próbálni ,vasárnap.

mira1
Helga1 / mira1 Tue, 2013-11-19 19:40

Szia Rozsa! A fokhagymát héjastól teszem a tányérra a húsra és késsel könnyen ki lehet nyomni a kenhető masszát. Megsül és mégis vaj puha. Előnye, hogy mindjárt az elején bele teheted a tepsibe és nem kell félned, hogy megég. Mi nagyon szeretjük. Remélem Nektek is ízleni fog. Üdv: Helga

578
csirkecomb 6 db
fokhagyma 2 fej
0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
sertészsír 1 ek
zsemle 6 db
tojás 6 db
vöröshagyma 1 nagy fej
petrezselyem 0.5 csokor
ételízesítő 0 ízlés szerint
kurkuma 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
sertészsír 1 ek