Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött csirkecomb petrezselymes újburgonyával

Töltött csirkecomb petrezselymes újburgonyával
Töltött csirkecomb petrezselymes újburgonyával
150 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 110 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a töltött csirkét, viszont ha kisebb adagot szeretnék készíteni, akkor a töltött csirkecombot választjuk, ami nagyon finom a friss, petrezselymes újburgonyával.

hozzávalók / 4 adag

Töltött csirkecomb

Petrezselymes újburgonya

ajánlat

Nagyon finom friss, tejfölös uborkasalátával.

Szólj hozzá!

elkészítés

Töltött csirkecomb

  1. Megtisztítjuk, megmossuk az összetevőket, a csirkecombot is, a bőrét óvatosan megemeljük, majd sózzuk, borsozzuk (kívül és belül). Ezután egy kiolajozott (tetővel rendelkező) jénaiba helyezzük.
  2. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az apróra darabolt májat, borsozzuk, és hozzáadjuk a majorannát. 5 percig fedő alatt pároljuk, majd a vékonyra szeletelt gombát, a felaprított petrezselymet is hozzáadjuk. Kb. 10 percig pároljuk, majd lehúzzuk a tűzről, megsózzuk, és hagyjuk kihűlni.
  3. A szikkadt zsemléket kis kockákra vágjuk (olyanra, mint a Knödelbrot), majd beáztatjuk a tejbe, és hagyjuk, hogy egy picit megszívja magát. Ezután, ha szükséges, kicsit kinyomkodjuk, majd belekeverjük a langyosra hűlt májas-gombás masszába, majd a tojásokkal is összedolgozzuk.
  4. Óvatosan felemeljük a combokon a bőrt, majd belenyomkodjuk tölteléket, végül fogpiszkálóval letűzzük, hogy ne folyjon ki a töltelék.
  5. Meglocsoljuk kevés olajjal a combokat (esetleg néhány evőkanálnyi vízzel is), lefedjük az edényt, és a 180°-ra előmelegített sütőben 1,5 órát sütjük. Ha jól átsült, akkor levesszük az edény tetejét, és grill fokozaton szép pirosra sütjük, közben a pecsenyelével locsolgatjuk.

Petrezselymes újburgonya

  1. Lekapargatjuk a burgonya héját, majd alaposan megmossuk.
  2. Egy lábosban felolvasztjuk a vajat, és hozzáadjuk a hasábokra vágott újburgonyát, a vizet, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt 5 percig pároljuk.
  3. Ezután a megmosott, apróra vágott petrezselyemzöld 3/4 részét beletesszük, alacsonyabb hőfokon puhára pároljuk a burgonyát, majd a maradék petrezselyemzölddel is összekeverjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 756
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Pancsika

Mióta szakács: 2013.08.11.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött csirke

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

857
csirkecomb 4 db
csirkemáj 20 dkg
csiperkegomba 25 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
petrezselyem 1 csokor
tojás 1 db
zsemle 2 db
tej 1 dl
napraforgó olaj 1 dl
himalája só 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
víz 0.5 dl
újkrumpli 1 kg
petrezselyem 1 csokor
himalája só 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
vaj 2 dkg
víz 5 ek