Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött csokis csodakeksz

Töltött csokis csodakeksz
Töltött csokis csodakeksz
43 perc / előkészület: 35 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régebben gyakran nézelődtem Martha Stewart honlapján, de igazából egyik recept sem tetszett teljes egészében, így csak ötletadóként használtam fel párat, így született ez a tömény csokis süti is. Azóta jó párszor megsütöttem már, és egy biztos: mindig sikert aratatott mindenhol és mindenkinél.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Tökéletes uzsonna egy pohár tejjel. Ebből az adagból 25 db 6 cm átmérőjű süti jön ki.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a kakaót, a fahéjat és az instant kávét elkeverjük.
  2. A vajat és a cukrot robotgéppel habosítjuk, majd hozzáadjuk a tojást, a tejet és a vaníliát, végül apránként a lisztes keveréket.
  3. A tésztát elfelezzük, folpack-ba csomagoljuk, 1 órára hűtőbe tesszük.
  4. Közben elkészítjük a tölteléket: a tejszínt a porcukorral elkeverve melegítjük, majd ráöntjük a feldarabolt csokira. Kb. 5 perc után elkeverjük, ezt is hűtőbe tesszük, míg a keksz sül.
  5. A tészta sütésénél mindig csak az egyik felével dolgozunk, addig a maradék a hűtőben marad: 2 kissé belisztezett folpack között kb. 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és megsütjük.
  6. Miután kihűlt a tészta, megtöltjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 767
elküldve: 12
receptkönyvben: 332
elkészítve: 4/13
Facebookon megjelent: -

szakács

lills

Mióta szakács: 2012.06.09.
8 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis keksz, töltött csokis keksz, tejszínes csokikrémes keksz

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

andilawyer
andilawyer Thu, 2013-01-10 21:58

Kedves lills!

Nagyon jó a recept! Nekem kellett még bele egy kis liszt, hogy ki tudjam két folpack között nyújtani a tésztát, de egyébként minden stimmelt, még a darabszám is (pontosan 25 db 6 cm átmérőjű) - pedig az nekem sosem szokott ugyanannyi lenni, mint a recept feltöltőjének!
Egy "problémája" van: dupla adag kell belőle!:) Legalábbis, ahol van minimum 1 gyerkőc...

Köszönöm, hogy megosztottad, bátran ajánlom mindenkinek!

Üdv.: Andi

pildikóó
pildikóó / pildikóó Mon, 2012-08-06 19:02

Szia
Ma megsütöttem a kekszet nagyon finom lett hamar elfogyott de megszeretném kérdezni hogy mitől ragadhatott a tészta hogy esetleg én tettem kevesebb lisztet bele ami elképzelhető de a ki irt menyiséget bele raktam hűtőben is volt úgy hogy nem értem mi letehet a baj ,de nem adom fel meg sütőm legközelebb is remélem jobb lesz.
Köszi nagyon fincsi lett.

lills
lills / lills Mon, 2012-08-06 22:15

Szia!
Hát, igen, a tésztája ragad egy kicsit, főleg ha az ember 35 fokban csinálja, ezért ajánlottam a folpackos nyújtást. Nem változtattam a recepten, mert nekem megsütve így lett finom puha a keksz. Ha kezelhetetlen a tésztád, tegyél még mindenképpen hozzá egy kis lisztet.
Remélem, nem lesz vele baj :)

bumi
bumi Sun, 2012-08-05 07:33

Szia , nagyon nyami nyami a recepted ! :---kérdés, amikor a tölteléket a hűtőbe teszed, nem dermed nagyon vissza a csokitól?
--ebből az adagból kb mennyi db lesz?
Köszi, és gratula a finom sütiért.

lills
lills / lills Sun, 2012-08-05 13:34

Szia! csak annyi időre tettem hűtőbe, ameddig sütöttem a kekszeket, ezalatt meg pont jó, kenhető állagúra dermedt. de ha esetleg túl kemény, ebben a melegben 5 perc alatt felenged :)
És kb 25 db nagyobb(kb 6 cm átmérőjű) süti lesz ebből az adagból.
Jó sütögetést :)

628
finomliszt 190 g
cukrozatlan kakaópor 55 g
fahéj 0.5 tk
instant kávé 1 ek
vaj 170 g
cukor 170 g
tojás 1 db
tej 1 ek
vanília kivonat 1 teáskanál
étcsokoládé 100 g
habtejszín 100 ml
porcukor 40 g