Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött csónak kelt tésztából

Töltött csónak kelt tésztából
Töltött csónak kelt tésztából
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs különösebb története ennek az ételnek, egyszerűen csak megkívántam valami töltött süteményt, és ez alakult belőle. Már többször készítettem, nagyszerű, hiszen a tölteléket rengeteg módon lehet variálni, akár édes is lehet, ha a tésztába kevesebb sót teszünk.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a vízben egy kis cukorral, közben összekeverjük a lisztet a sóval és az olajjal. Ha felfutott az élesztő, összekeverjük a lisztes egyveleggel, majd hagyjuk megkelni. Ez körülbelül 1 óra.
  2. Ha megkelt, 5-6 kis cipóra szedjük szét, majd kinyújtjuk őket, és kis csónakokat formázunk belőle úgy, hogy feltekerjük a két oldalát, és középen hagyunk egy kis "lyukat". Ebbe a mélyedésbe belekanalazzuk a masszát.

Töltelék

  1. Egy serpenyőben megpirítjuk a szalámit és a tarját, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Kicsit főzzük, majd levesszük a tűzről.
  2. Miután a mélyedésbe kanalaztuk a tölteléket megszórjuk reszelt sajttal, és mehet a sütőbe. Közepes lángon 25 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 602
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Brigusz

Mióta szakács: 2014.01.02.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

töltött kelt tészta, szalámis töltelékkel töltött kelt tészta, kelt csónak sós töltelékkel töltve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

980
finomliszt 40 dkg
napraforgó olaj 1 dl
friss élesztő 3 dkg
víz 2.5 dl
cukor 1 csipet
0.5 tk
paprikás szalámi 10 dkg
füstölt-főtt tarja 10 dkg
tejföl 3 dl
tömlős krémsajt 100 g
tehéntúró 5 dkg
sajt 5 dkg
0 ízlés szerint