Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött csülök

Töltött csülök
Töltött csülök
300 perc / előkészület: 30 perc főzés: 230 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régebben, ha vendégek jöttek hozzám, gyakran készítettem így a csülköt, de aztán valahogy a feledés homályába merült a recept.
A napokban a hentesnél megláttam egy szép sovány csülköt, amiről eszembe jutott ez a recept és mindjárt a tettek mezejére is léptem.

hozzávalók / 6 adag

A csülök előkészítéséhez

A töltelékhez

A sütéshez

ajánlat

Majonézes krumplival a legfinomabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csülköt a sóval, borssal és a fokhagymával feltesszük főni, és addig főzzük, míg a csontot ki nem tudjuk húzni belőle (kb. 3,5 óra).
  2. Amíg fő a csülök, elkészítjük a tölteléket.
  3. A megfőtt csülökből kihúzzuk a csontot és a helyére betöltjük a tölteléket.
  4. Tűzálló tál alját kikenjük olajjal, belehelyezzük a csülköt és előmelegített sütőben 200 fokon, időnként sörrel meglocsolva, pirosra sütjük. A bőre így lesz ropogós.

 
A töltelék elkészítése:

  1. A vöröshagymát apró kockára vágjuk és az olajon a rizzsel együtt megpároljuk.
  2. Amikor a hagyma üveges, hozzáadjuk a darált húst és tovább pároljuk, míg a hús kifehéredik.
  3. Amikor a hús is megpárolódott, beletesszük a fűszereket (só, bors, majoránna). Kevés vízzel addig főzzük, míg a rizs megpuhul.
  4. Zsírjára sütjük, majd félretesszük hűlni.
  5. Amikor langyos, hozzáadjuk az egész tojást és jól összekeverjük.

  • elkészítettem: 35 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 52 597
elküldve: 5
receptkönyvben: 893
elkészítve: 13/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Klári

Mióta szakács: 2008.04.12.
74 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: sörös receptek
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

csülök töltve

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Aginesz
Aginesz Fri, 2012-02-10 21:29

Éppen csülökből készült ételt kerestem a vasárnapi ebédhez.Ez nagyon a recept szuperül hangzik :) El mentem és ezt fogom majd elkészíteni.

Klári
Klári / Klári Sun, 2012-01-29 17:58

Kedves "aantee"!
A megoldás nagyon éles kés, vagy mikor egy kicsit meghűlt felszeled és visszateszed felforrósítani.
Üdv.: Klári

aantee
aantee / aantee Mon, 2012-01-16 18:27

Nagyon guszta ez a recept, de egy dolog mindig visszatart attól, hogy elkészítsem: feltételezem, hogy szépen vágni, netalántán szeletelni csak akkor lehet, ha már legalább langyosra hűlt, forrón semmiképpen sem. Ugyanakkor a csülök nehéz étel, melegen érdemes enni, ha nem akar megbetegedni az ember, melegítve viszont már nem az igazi. Mi a megoldás? :-)

Kata34
Kata34 Mon, 2011-12-12 15:58

Én csak azt szeretném kérdezni, hogy ez füstölt vagy sima csülök?

Klári
Klári / Klári Wed, 2011-07-27 17:24

Kedves "sonja17"
Nem vágom félbe, a csontot húzm ki belőle és annak a helyére teszem a tölteléket. Lehet úgy is
csinálni, hogy elvágod és úgy veszed ki a csontot, akkor viszont csinálsz egy cipót a töltelékből
és ráfekteted a csülköt, kicsit alányomkodod a tölteléknek.
Üdv.: Klári

sonja17
sonja / sonja17 Fri, 2011-07-22 19:09

a csülköt félbevágod?A tölteléket,hogy rakod be?Nekem nem annyira egyértelmü.Köszi a segitséget

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-09-06 09:30

Szerintem cool ez a recept!Életemben nem gondoltam volna, hogy így töltögessem, de most már igen!Köszi:Éva-Anyóca ( a jó pap is holtig tanul)

ja, lehet hogy nem egészen volt annyira zsíros a tied, mint amit uborkafa kapott, és azért lehetett, hogy nem volt olyan zsíros a tied, mint az övé,de ha látom,kissé zsírosabb, lehet cselezni a töltelékkel, de én inkább több rizst tennék bele,mint kenyeret,az nálunk nem szokás, már ha mondjuk a hurkára gondolok, az tuti, nálunk rizs van és nem árpagyöngye vagy zsemle,azzal tök más az íze,nem rossz,bocsi attól aki szereti, de párom Sopronban volt katona, és azt mondta, inkább zsemlés-töltött májashurkát ne... ízlések és pofonok,ugye,de aki szereti, csak nyugodtan!!

uborkafa
uborkafa Sat, 2010-07-24 20:47

Kedves Klári!
Ma a Te recepted alapján készült töltött csülköt tálaltam fel a vendégeimnek. Bár egy picit eltértem a recepttől, mert a kenegetős sörbe zúzott fokhagymát és szójaszót tettem, nem rontotta el sőt, piros és ropogós lett tőle a csülök. De azért megjegyezném, hogy a csülköt megtölteni nem volt egyszerű, és nem is maradt benne a töltelék, illetve a töltelék túl zsíros lett a csülökből kiolvadó zsírtól. Talán a rizs nem a legszerencsésebb töltelék, hatásosabb volna valami kenyérféle, vagy zabpehely, de meg kell hogy jegyezzem, az étel ízletes és mutatós volt.
Köszönöm
Uborkafa(:

hosszu
hosszu Sat, 2010-06-26 19:38

Jól hangzik!
Holnap jönnek enyósomék ezt készítem. Remélem jó lesz.

illesera
illesera Sat, 2010-04-24 09:36

Sziasztok, most vettem ki a sütőből, hát mondhatom, isteni finom ! tegnap főztem meg hozzá a csülköt, saját levében hagytam kihűlni, így magába szívta az ízeket, és szaftos maradt ! (Könnyebb volt tölteni is ! ) Köszi a receptet, bekerült a család repertoárjába ! üdv Era

hopkaneviki
hopkaneviki Sat, 2010-04-03 12:34

Ma megcsináltam és mondhatom mindenkinek nagyon ízlett. Köszönöm a finom receptet!
Üdv: Viki

Klári
Klári / Klári Sat, 2009-03-07 12:11

A " Töltött csülök" kipróbálását mind a kettőtöknek javaslom és ha megcsináltátok várom a beszámolótokat.

Üdvözlettel: Klári

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-03-06 23:09

Ez egy tuti kaja, kipróbálom!!! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-03-06 07:49

Húúú,de finom lehet!:-))

767
sertéscsülök 2.5 kg
1 ek
bors 1 tk
fokhagyma 3 gerezd
darált sertéshús 25 dkg
rizs 8 dkg
napraforgó olaj 2 ek
1 tk
bors 1 kk
majoranna 2 kk
vöröshagyma 1 közepes fej
tojás 1 db
napraforgó olaj 1 ek
sör 1 dl