Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött cukkini ahogy Mara készíti

Töltött cukkini ahogy Mara készíti
Töltött cukkini ahogy Mara készíti
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ahogy megjelentek a kis cukkinik a kertemben, máris elkészítettem ezt a finom, laktató ételt.

hozzávalók / 4 adag

  • 2 db zsenge cukkini
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 ek főtt rizs
  • 1 dl húsleves alaplé
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, bors, paradicsom
  • reszelt sajt
  • 30 dkg darált hús
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkiniket megmossuk, és szárazra töröljük. Mindegyiket hosszába elfelezzük, a közepét kiszedjük, és apróra daraboljuk.
  2. A hagymát apróra vágjuk, és az olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst, amit fehéredésig főzünk.
  3. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a darabolt cukkini belsejét.
  4. Kicsit pároljuk, és beleteszünk 1 kanál lisztet, a húsleves alaplét és a főtt rizst. Egyet rottyantjuk, és hozzáadjuk a tejszínt, ezzel besűrítjük a húsos alapot.
  5. A tűzről levesszük, és a cukkinibe tesszük.
  6. A cukkiniknek az alsó felét olajjal lekenjük.
  7. A sajtot lereszeljük, a paradicsomot felkarikázzuk, és a húsra tesszük.
  8. 180 fokon megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 24x22 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 331
elküldve: 14
receptkönyvben: 293
elkészítve: 19/27
Facebookon megjelent: 1

szakács

Mara

Mióta szakács: 2013.05.28.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes-húsos töltött cukkini, paradicsomos töltött cukkini, töltött cukkinihajók

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kicsitündér
Kicsitündér / Kicsitündér Sun, 2016-07-10 17:57

Én ezt a "tejszínnel sűrítjük" fejezetet nem értem, mert attól nemhogy sűrűsödne hanem még hígabb lesz akkor is ha 40%-os tejfölt használunk és nem 30%-os zsírtartalmú főzőtejszínt.