Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött cukkinihengerek

Töltött cukkinihengerek
Töltött cukkinihengerek
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lassan vége a cukkini szezonnak, bár én télen is szoktam vásárolni, mert imádjuk..... gondoltam, ha lehet fektetve tölteni, miért ne lehetne állítva :)...... nem szokványos, nem macerás, könnyű elkészíteni, nagyon finom, laktató...... akár ebédre/vacsorára egy fincsi desszert kíséretében vagy gyümölccsel utána kiváló, komplett fogás..... de leves után is remek..... kinek, hogy tetszik..... érdemes kipróbálni a cukkinit szeretőknek, eme ínycsiklandozó és egyben csinos :) ételféleséget...... valóban mennyei eledel.....a fotót elsiettem, a feltöltött képeim közül ez az egyetlen, ami nem túl "szerencsés", ezért elnézést - nem "ez" jellemző rám, ha látjátok a többi fotómat -, de ettől eltekintve nagyon finom......miután feltöltöttem, meg is bántam, de itt nem lehet törölni receptet......

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkiniket megmossuk, végeit levágjuk, s mindkettőt 3 egyenlő darabra szétvágjuk - ha hosszú a cukkinink, akkor lehet 4 darabra is, de akkor több szelet kell baconszalonnából.
  2. A darabokat sós, forrásban lévő vízbe dobjuk, s az újraforrástól számítva kb.: 10 percig főzzük. Egy tálba kiszedegetjük a cukkiniket, hűlni hagyjuk.
  3. Ha már nem forró, meg bírjuk fogni, óvatosan - hogy ami majd az alja lesz, ne sérüljön - kiskanállal kivájjuk a darabok belsejét, melyet egy tálkába kaparunk bele. Ezt a kikapart cukkini húst szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a reszelt sajtot, tojást, borsot, fűszerkeveréket, átnyomott fokhagymát, vékonyra szeletelt újhagymát, s az egészet jól összekavarjuk.
  4. Egy jénai tál alját - amelyben kényelmesen elférnek majd a hengerek - az olívaolajjal bekenjük.
  5. Egyenként, minden cukkinidarab belsejét beszórjuk egy-egy nagyobb csipet ételízesítővel, kibéleljük egy-egy szelet baconszalonnával úgy, hogy a húsos széle picit kiérjen a cukkiniből.
  6. Ezután elhelyezzük őket a tepsinkben - jénai vagy normál - szépen egyenletesen, megtöltjük mindegyiket a már elkészített masszával, majd 170 fokos sütőben, alsó-felső állásban, kb. 40-50 percig sütjük, szép piros lesz a teteje.
  7. Ha készen van, kivesszük, s azonnal rászórjuk a maradék 5 dkg reszelt sajtot a tetejére, mely szépen ráolvad. Hagyjuk kissé pihenni, majd lehet tálalni. Ha már egy kicsit hűlt, szépen ketté lehet vágni - ahogyan a képen is látszik. Melegítve is finom! Jó étvágyat kívánok annak, aki elkészíti!
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x26x5 cm
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 622
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

cukkini töltve, sajtos cukkini

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2016-09-11 14:37

"Lassan vége a cukkini szezonnak, bár én télen is szoktam vásárolni, mert imádjuk..... gondoltam, ha lehet fektetve tölteni, miért ne lehetne állítva :)...... nem szokványos, nem macerás, könnyű elkészíteni, nagyon finom, laktató...... akár ebédre/vacsorára egy fincsi desszert kíséretében vagy gyümölccsel utána kiváló, komplett fogás..... de leves után is remek..... kinek, hogy tetszik..... érdemes kipróbálni a cukkinit szeretőknek, eme ínycsiklandozó és egyben csinos :) ételféleséget...... valóban mennyei eledel...................................................................................................a fotót elsiettem, a feltöltött képeim közül ez az egyetlen, ami nem túl "szerencsés", ezért elnézést - nem "ez" jellemző rám, ha látjátok a többi fotómat -, de ettől eltekintve nagyon finom......miután feltöltöttem, meg is bántam, de itt nem lehet törölni receptet......"

455
cukkini 2 közepes db
ételízesítő 6 csipet
trappista sajt 20 dkg
tojás 1 db
magyaros fűszerkeverék 1 kávéskanál
fokhagyma 2 gerezd
újhagyma 1 db
bacon 6 szelet
olívaolaj 1 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint