Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött cukkinivirág

Töltött cukkinivirág
Töltött cukkinivirág
36 perc / előkészület: 30 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre valahára sikerült felhajtanom cukkinivirágot, legnagyobb örömömre nemcsak magát a virágot tehettem a kosaramba, hanem a zsenge bébicukkiniket is. Egyértelmű volt a sorsuk a konyhában: megtöltöttem őket. Isteni.

 

hozzávalók / 4 adag

A cukkinihez

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkiniket óvatosan megmossuk, leszárítjuk.
  2. A cukkinivirágokból a bibéket vigyázva eltávolítjuk.
  3. A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük és habzsákba, vagy tiszta nylonzacskóba kanalazzuk (utóbbi sarkát kivágjuk).
  4. Finoman kinyitjuk a virágokat és megtöltjük őket, majd óvatosan visszazárjuk a virágot.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a cukkiniket. Olívaolajjal permetezzük, vagy vékonyan meg is kenhetjük. (A cukkinineket és a virágaikat is.)
  6. 220 fokos sütőben átforrósítjuk úgy 6-7 perc alatt. Épp annyira, hogy a töltelék meleg, a cukkini pedig még roppanós legyen.
  7. Azonnal fogyasztjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 884
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

nehézség: közepes
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

petra
Petra / petra Fri, 2011-06-17 08:24

Gabi,
Vétek lenne hagyni kárba veszni a finom cukkinivirágot, úgyhogy hajrá! Remélem neked is ízleni fog.
Bia,
Igen, sokféleképpen készülhet a cukkinivirág, gyakran palacsinta/ vagy sörtésztába mártják, majd bő olajban kisütik.

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2011-06-15 11:32

Szia Petra!
Én már ettem rántott tökvirágot is.Különleges,ahogyan ez az étel is.Tetszik.Üdv:Bogi

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Wed, 2011-06-15 11:23

Szia Petra! Ez nagyon aranyos kaja, legalábbis nekem ez jut eszembe a bébicukkiniről. A parasztházunk kertje teli van cukkinivel, de még sosem láttam cukkinivirágot. Itt az ideje kikocsikázni, és szüretelni! A rántott cukkini az egyik kedvencem, de szívesen kipróbálnám a te receptedet is. Köszi az ötletet! Szép napot: Gabi

384
olívaolaj 0.5 dl
cukkini 16 db
cukkinivirág 16 db
ricotta 20 dkg
parmezán sajt 5 dkg
bazsalikom 1.5 ek
menta 1.5 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint