Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött dagadó 9. - sárgarépás savanyú káposztával

Töltött dagadó 9. - sárgarépás savanyú káposztával
Töltött dagadó 9. - sárgarépás savanyú káposztával
110 perc / előkészület: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Élvezet dolgozni egy szép nagy dagadóval, amibe belegyömöszöljük a tölteléket. A sárgarépa édessége és a savanyú káposzta savanyúsága pompás ízkombinációt alkot! Utána egy pohár Juhfark vagy egy Kéknyelű...

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A sárgarépás savanyúkáposztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összeállítjuk a tölteléket: a pulykamell (vagy sertéskaraj, netán csirkemell) felét egy éles késsel összeaprítjuk, a másik felét kislyukú darálón ledaráljuk, vagy aprítógépben pépesítjük. A két különböző finomságú húsmasszát összekeverjük a fokhagymával és a fűszerekkel. A dagadót óvatosan felnyitjuk, és beletöltjük a tölteléket. A hús nyitott felét cérnával bevarrjuk, vagy egy saslik pálcát végigbökünk rajta.
  2. A savanyú káposztát összevágjuk, a hagymát felaprítjuk, a sárgarépát durvára reszeljük; ezeket összekeverjük a fűszerekkel együtt.
  3. Sütőzacskóba töltjük a káposztát úgy, hogy alapot készítsünk vele a húsnak. A dagadót besózzuk, a káposztára tesszük, és 1,5 dl vizet öntünk hozzá. A zacskó végét lezárjuk, és a sütőben készre sütjük az ételt.
  4. Felvágjuk a zacskót, kivesszük belőle a húst és a káposztát. A húsból kihúzzuk a cérnát (ha tettünk bele). A húst felszeleteljük. A káposztát a tányérokra rendezzük, a tetején elhelyezzük a felszeletelt húst, és a levével meglocsoljuk. Ízlés szerint tejfölt is tehetünk rá vagy kínálhatunk mellé.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 169
elküldve: 0
receptkönyvben: 57
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1003 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött sertésdagadó sütőzacskóban, sertésdagadó savanyú káposztával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kh
Jahin / kh Tue, 2011-04-19 16:22

Kedves Buza Sándor!
Nagyon finom lehet ez a" húsban hús " étel,a zacskóban sütést egyébként is preferálom,plusz praktikus,mert a köret egyben sül a hússal.Elkészítés tervbe véve,üdvözlettel:Hajni

1055
sertésdagadó 70 dkg
pulykamell 40 dkg
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 1 tk
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
bors 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
savanyú káposzta 60 dkg
sárgarépa 25 dkg
vöröshagyma 20 dkg
fokhagyma 4 gerezd
köménymag 1 kávéskanál
babérlevél 6 db
fekete bors 1 kk
borókabogyó 2 db
0 ízlés szerint