Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött dagadó Napfény és fűszertől

Töltött dagadó Napfény és fűszertől
Töltött dagadó Napfény és fűszertől
165 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 130 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kitűnő vendégváró finomság.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat megfőzzük, majd a szeletelővel hosszában és keresztben is átvágjuk. Így apró kockákra hullanak. Ha nincs szeletelőnk, reszelni is lehet.
  2. A zsömlét felszeleteljük, csíkokra majd kockákra vágjuk, és üres serpenyőben megpirítjuk.
  3. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét habbá verjük.
  4. A húst kívül-belül sózzuk, borsozzuk.
  5. A főtt tojást összekeverjük a zsömlekockákkal, hagymával, tojássárgával, és fűszerezzük. Legvégül beleforgatjuk a tojásfehérjét.
  6. Betöltjük a húsba, majd a végénél hústűvel összefogatjuk. (Ha nincs hústűnk, érdemes összevarrni, hogy a töltelék sütés közben ne folyjon ki.)
  7. A húst egy tepsibe tesszük a zsírral együtt, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre. (Nem forgattam, de így is mindenhol szépen megpirult.)
  8. 15 perc után levesszük a hőfokot 160 fokra, a tepsibe öntjük a fehérbort, és beledobjuk a fokhagymát gerezdekre bontva, de héjastól.
  9. Alufóliával letakarjuk, és kb. másfél órán át sütjük. Amikor a hús átpuhult, 180 fokon még 10 percet pirítjuk fólia nélkül. 
  10. Ha kész, a tepsiből kivéve 10 percig alufólia alatt pihentetjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 40
össznézettség: 141 704
elküldve: 15
receptkönyvben: 636
elkészítve: 27/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Napfény és fűszer

Mióta szakács: 2013.01.26.
34 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

medvehagymás tojáskrémmel töltött dagadó, tojáskrémes töltelékkel töltött dagadó, töltött sertésdagadó

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hokuszpokusz
hokuszpokusz Sun, 2013-03-10 16:44

Nagyon jól sikerült fotó :) Bevallom a recept is megmozgatta a fantáziám ;)

1558
sertésdagadó 1 kg
főtt tojás 5 db
tojás 1 db
medvehagyma 0.5 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zsemle 1 db
fehérbor 2.5 dl
fokhagyma 1 fej
kacsazsír 4 ek