Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött fánk ahogy Becsei Ágnes készíti

Töltött fánk ahogy Becsei Ágnes készíti
Töltött fánk ahogy Becsei Ágnes készíti
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Edina barátnőmtől kapott recept!:)

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Ehetjük magában is vagy más körettel, kinek hogy tetszik jobban.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fánk tésztát elkészítjük: a lisztben elmorzsoljuk a margarint (felolvasztva is beletehetjük a margarint, csak arra vigyázzunk, hogy ne legyen forró), közepébe mélyedést készítünk. A szélére szórjuk a sót, és a közepére tesszük a tojássárgákat.
  2. Kevés tejbe szórunk pici cukrot, majd  felfuttatjuk az élesztőt benne. Könnyebben fut fel az élesztő, ha inkább kovászoljuk. (Annyi lisztet keverünk a tésztába kimért liszt mennyiségéből az élesztővel elkevert cukros tejbe, hogy majdnem palacsinta sűrűségű keveréket kapjunk. Ezt meleg helyen hagyjuk, így könnyebben feljön, és puhább lesz a tésztánk.)
  3. Ha az élesztő felfutott, beleöntjük a mélyedésbe, majd elkezdjük kézzel keverni a közepét a körülötte lévő liszttel, és közben hozzáadjuk a maradék tejet fellangyosítva. Ha összedolgoztuk a tésztát, félretesszük kelni kb. 30 percre.
  4. Míg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket: az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a darált húst (én sertéshúst használtam).
  5. Miután pirult a hús kicsit, hozzátesszük a kockákra vágott paprikát és cukkinit, és együtt pároljuk tovább. Ekkor belenyomjuk a 2 gerezd fokhagymát fokhagyma kinyomóval (vagy apróra is vághatjuk). Fűszerezzük sóval és őrölt fekete borssal.
  6. Beleöntjük a zöldborsót, és összepároljuk az egészet. Mikor ez így kész, belekeverjük a kockákra vágott főtt tojásokat, a durvára vágott petrezselymet és a reszelt füstölt sajtot.
  7. Ha megkelt a tészta, 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk kb. 5-6 cm-es átmérőjű pohárral vagy pogácsaszaggatóval.
  8. Ezeket a kiszaggatott darabokat elnyújtjuk hosszúkás formájúra, az egyik oldalára halmozunk egy kevés tölteléket, a két hosszabb oldalát ráhajtjuk, és felcsavarjuk, majd a végén a szélét kicsit összecsipkedjük.
  9. Forró olajban kisütjük aranybarnára.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 747
elküldve: 9
receptkönyvben: 212
elkészítve: 0/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Becsei Ágnes

Mióta szakács: 2010.02.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldségekkel töltött fánk, fánk húsos raguval töltve, sós fánk megtöltve

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-09-29 19:19

Kedves Ági!

Igen, szeretném,:-o - azt nem mondom, hogy a hétvégén, azt sem, hogy a jövőhéten, - de ha kissé hűvösebb lesz, és megáll ill. elintéződnek némi dolgaink sürgős ügyintézése, akkor elkészítem, finom, guszta, újdonság, és laktató.
Megírom, mit szólt a család.:-O
Szép hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Thu, 2012-09-27 12:05

Sziasztok! Ebben a receptben/ételben nem fogtok csalódni, nagyon ízletes. Mi is gondolkoztunk rajta, hogy megtölthetnénk legközelebb bolognaival, de nálunk is szóba került az édes töltelék is. A csokipudingon én is agyaltam, valószínűleg 5 dl tej helyett fele annyival kellene kifőzni, nem tudom. Meg kell próbálni. Gyakorlatilag szerintem bármelyik kelt tésztájú fánk tészta alkalmas erre. Én legközelebb a szalagos fánkot fogom tölteni így. Írjátok meg kérlek, hogy mivel és hogy töltöttétek be, és hogy sikerült, kíváncsi vagyok rá! Üdv: Ági

Csorbusz
Csorbusz / Csorbusz Thu, 2012-09-27 07:59

Még soha nem csináltam fánkot. Hétvégén szeretném kipróbálni ezt a receptet, viszont csak ketten vagyunk. Arra gondoltam, hogy megtölteném csokipudinggal a megmaradt tésztát, kisütném fánknak. Ez a tészta megfelel annak is? Lehet belőle azt is csinálni? Köszi a segítséget előre is!

Anya-banya
Anya-banya Thu, 2012-09-27 06:51

Isteni ez a recept. A hétvégén jönnek haza a gyerekeim, biztosan az asztalra fog kerülni. Egyébként is nagy tészta kedvelő a család. Köszi, hogy megosztottad.

almamag
almamag Wed, 2012-09-26 18:31

Ez nagyon tetszik! Azt hiszem szójagranulátummal is kipróbálom, vagy csak zöldséggel.
Vega kaja. :-) Köszönöm az ötletet! Üdv. Ili

784
finomliszt 50 dkg
élesztő 2 dkg
tej 2.5 dl
margarin 5 dkg
1 csipet
cukor 1 teáskanál
tojássárgája 2 db
napraforgó olaj 5 dl
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
cukkini 1 db
pritaminpaprika 1 db
zöldborsó 30 dkg
főtt tojás 4 db
petrezselyem 1 csokor
darált sertéshús 25 dkg
füstölt sajt 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint