Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött fejeskáposzta pataki tálban

Töltött fejeskáposzta pataki tálban
Töltött fejeskáposzta pataki tálban
100 perc / előkészület: 40 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A töltött káposzta elmaradhatatlan karácsonykor. Az utóbbi években én pataki tálban készítem, mert sokkal  zamatosabb.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fejeskáposzta torzsáját kivágjuk és feltesszük főni,a rizs is félig megfőzzük,mert így nem leszkemény a töltelék.
  2. A darált húst megfűszerezzük, a hagymát apróra vágva, és a félig megfőtt rizst belekeverjük.
  3. A kicsit megpuhult fejeskáposztát leveleire szedjük, és beletöltjük a darált húst.
  4. Az előző este beáztatott pataki tálba egy réteg savanyú káposztát szórunk, rárakjuk a füstölt íznek való felét és a töltelékeket, a tetejére is káposztát és füstöltet teszünk. Megszórjuk pirospaprikával, felengedjük vízzel, a tetejére 2-3 ágacska borsikafű kerül. Mehet a sütőbe.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 14 580
elküldve: 7
receptkönyvben: 169
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

nemrosszasszony

Mióta szakács: 2011.12.27.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: római tál receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött húsos káposzta füstölttel, pataki tálban főtt töltött savanyú káposzta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

incso
incso Mon, 2012-02-06 10:14

Szia! Bár ez volt az első töltött káposztám (valahogy mindíg elmaradt eddig érdeklődés hiányában), úgyhogy nincs összehasonlítási alapom, de ISTENI volt, köszönöm szépen a receptet. Egy kérdésem lenne, szerinted lehetne tenni valamit azért, hogy a "káposztakabát" ne legyen annyira édes? Nem szeretnék savanyú káposztalevelet használni, de így meg édesnek találtam...
Köszi. Timi

ani0228
ani0228 Fri, 2012-02-03 19:51

szia .miért zamatosabb ebben mint más edényben fözve?

hsgyorgyi
hsgyorgyi Sun, 2012-01-01 09:55

Kezdő töltött káposzta főző vagyok ill. még sosem főztem.Megírnád nekem, hogy mennyi vizet öntsek alá ?
Nem szeretném , ha elázna, de azt sem, hogy kemény maradjon.
Köszönöm a másnak egyértelmű választ, de mindenki kezdte valahol! Köszi!

703
savanyú káposzta 1 kg
darált sertéshús 60 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
rizs 1 bögre
vöröshagyma 1 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
borsikafű 0 ízlés szerint
káposztalevél 50 dkg