Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött flekni

Töltött flekni
Töltött flekni
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet az ízőrzők egyik műsorából lestük el. Már első alkalommal nagy sikert aratott. Azóta többször elkészítettem. Ez egy igen klassz recept, amit mindenki maga szájíze szerint készíthet. Ez a töltelék csak egy a sok közül... Lehet hozzá belekeverni egy kis medvehagymát is, lehet csinálni bolognai raguval vagy szójaszósszal párolt zöldségekkel, maradék pörkölt is finom bele... Ehetjük melegen, hidegen.... Magában, tejföllel vagy főzelék mellé... És a lehetőségek száma végtelen... Remélem nektek is ízleni fog... Gyors, egyszerű, finom és laktató... Jó étvágyat!

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megpucoljuk, felaprítjuk, majd sós vízben kifőzzük.
  2. Ha megfőtt a burgonya, akkor leszűrjük, kihűtjük, áttörjük jó alaposan, majd a tojással és a liszttel (amennyit felvesz) alaposan összedolgozzuk.
  3. Lisztezett deszkára borítva mégegyszer alaposan átgyúrjuk. Pihenni hagyjuk, amíg a töltelék elkészül.
  4. A hagymát felkockázzuk, zsíron megdinszteljük. Ha üveges, megszórjuk pirospaprikával, rádobjuk a húst, átpirítjuk, majd felöntjük egy kevés vízzel, és fűszerezzük. Kész pörköltet főzünk.
  5. Az egy tojásunkat megfőzzük kemény tojásnak, és a kész pörkölthöz keverjük.
  6. Ha kész a töltelék, akkor a tésztát kinyújtjuk fél cm vastagra, és kb. 10 x 10 es négyzeteket vágunk. Minden kis lapot megtöltünk egy kevés tojásos pörkölttel, félbehajtjuk őket, és a széleiket alaposan lenyomjuk. A legjobb, ha villával mindkét oldalról lelapogatjuk, hogy ne jöjjön ki a töltelék.
  7. Forró olajban szép aranybarnára sütjük a kis batyukat.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 576
elküldve: 5
receptkönyvben: 113
elkészítve: 2/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Nerovedova

Mióta szakács: 2012.04.29.
40 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
kategória: pogácsa
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

húsos buci, krumplibuci töltve, krumplis párna

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nerovedova
Nerovedova / nerovedova Mon, 2012-07-02 15:03

Kedves Éva!

Köszönöm a kedves hozzászólást!
Mindenképp javaslom, hogy szánd rá magad, mert tényleg megéri. :)
Remélem nálad is akkora sikere lesz, mint nálam.
Neked is szép napot!

Üdv: Gabi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-07-01 10:24

Kedves Nerovedova!

Nagyon guszta, épp most olvastam ( lapoztam át a postán pénteken, és e recept miatt meg is vettem az újságot ),a július havi Príma Konyha vagy Vidék Íze újságban, már nem is tudom.......gondolkodtam, ebben a melegben megcsináljam-e, de ezután elkészítem, kicsit melós, a hőséghez viszonyítva, de meg fogja érni! :-D
Köszi, elmentettem.:-D
Várom csodás ötleteidet! :-D

Szép július első napját kívánok!
Valami megoldást,Nektek is, hogy ezt a hőséget ki lehessen bírni! :-))

Éva-Anyóca

nerovedova
Nerovedova / nerovedova Mon, 2012-07-02 15:04

Kedves Éva!

Köszönöm a kedves hozzászólást!
Mindenképp javaslom, hogy szánd rá magad, mert tényleg megéri. :)
Remélem nálad is akkora sikere lesz, mint nálam.
Neked is szép napot!

Üdv: Gabi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-07-02 19:44

Kedves nerovedova!

Köszönöm, kicsit várok, a hőség nem az én barátom a konyhában,- bármennyire is szeretem a családomat.:-))
És ha alább hagy ez az őrült meleg, el fogom készíteni.:-))
Szép estét, holnapra szép napot kívánok!

Éva-Anyóca

317
burgonya 50 dkg
finomliszt 15 dkg
tojás 1 db
0 ízlés szerint
darált sertéshús 15 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
sertészsír 1 ek
paradicsomlé 1 dl
paprika 1 közepes db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
tojás 1 db
napraforgó olaj 2 ek