Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött füge

Töltött füge
Töltött füge
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itáliából szeretettel. Avagy imádjuk a marsala bort, a csokoládét, a friss fügét és az olasz életérzést.

hozzávalók / 2 adag

töltelék

alap

tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk a fügét, az alját vágjuk be egyenesre, hogy megálljon, felül pedig vágjuk be keresztbe. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. A diót, mézet, marsala bort és mascarponét jól keverjük össze. Nyomjuk meg kicsit a fügéket, hogy szétnyíljanak, és töltsük meg őket ezzel a keverékkel. Helyezzük a fügéket egy tepsibe, és süssük 10 percig.
  3. A csokoládét olvasszuk meg gőzfürdőben, és locsoljuk rá a sütés után a fügékre. Azonnal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 829
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Anett házias ízei

Mióta szakács: 2013.03.27.
54 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, Valentin-nap
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
diéta: gluténmentes, tojásmentes
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokival locsolt töltött füge, mascarponés diós töltött füge, marsalás-diós mascarponés töltött füge csokiszósszal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

818
dió 35 g
méz 1 ek
marsala 2 ek
mascarpone 80 g
füge 8 db
tejcsokoládé 80 g