Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött fürjtojás gombachipsszel

Töltött fürjtojás gombachipsszel
Töltött fürjtojás gombachipsszel
25 perc / előkészület: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy csodás, olasz húsvéti előétel egyszerűbb, magyar változata. Kaptam kipróbálásra egy csodás magyar füstölt fürjtojás terméket, fűszeres olívaolajban. Ez adta az ihletet és a recept, amit itt találtam.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nagyszerű fogás a húsvéti asztalra, de ajánlom más alkalmakra is. A fürjtojás beltartalmi értéke sokkal magasabb, mint a tyúktojásé, és nézd milyen helyesek a gombacsónakok formájában!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítsünk egy tálba jeges vizet. Majd egy kis lábasban forraljunk egy másikat. Tegyük óvatosan a fürjtojásokat a forró vízbe úgy másfél percre, majd át a jegesbe. Most óvatosan pucoljuk meg a tojásokat, vágjuk félbe, és gyűjtsük egy kis tálba a sárgájukat. A fehérjéket tegyük félre egy tányérra.
  2. A sárgákhoz adjuk hozzá a porított gombát, a majonézt, a szójaszószt és a tejfölt, sózzuk-borsozzuk (lazítsd tejföllel, ha szükséges), és habverővel keverjük simára, majd tegyük a hűtőbe 10 percre, hogy dermedjen.
  3. A gombákat szeleteljük fel vékonyan. Serpenyőben hevítsünk vajat, és ezen pirítsuk át mindkét oldalukon a gombaszeleteket, hogy szinte kiszáradjanak, roppanósak, de ne égettek legyenek.
  4. Microplane reszelővel (vagy a négyoldalú reszelő legdurvább felén) reszeljük rá a parmezánt egy deszkára vagy egy nagyobb tálra. Vegyük elő a tölteléket a hűvösből, és kiskanállal töltsük bele a fehérjecsónakokba, mindegyikbe ültessünk egy gombachipset, (én egy pici kaporággal díszítettem még). Így mehetnek a parmezánforgácsra, majd az asztal közepére. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 656
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
280 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: olasz
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

töltött tojás, töltött fürjtojás, gombás töltött tojás

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

136
fürjtojás 12 db
csiperkegomba 4 kis db
vaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majonéz 1 ek
tejföl 1 ek
szárított gomba 1.5 ek
szójaszósz 1 teáskanál
parmezán sajt 3 dkg