Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött gomba bolognai szósszal

Töltött gomba bolognai szósszal
Töltött gomba bolognai szósszal
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudtam már, mit is csináljak a gombával, és arra gondoltam, szósszal megtöltve elkészítem, hát nem bántam meg, nagyon finom lett.

hozzávalók / 3 adag

A gombához

A szószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük, és a darált húst hozzáadjuk, majd fehéredésig sütjük, majd sózzuk, borsozzuk.
  2. Felöntjük 2 dl vízzel, lefedve kb. 20 percig pároljuk.
  3. A fokhagymát belereszeljük.
  4. A paradicsomot felkockázva, a konzerves paradicsomot kicsi vízzel hígítva hozzáadjuk.
  5. Kakukkfűvel, oregánóval fűszerezzük.
  6. 2 ek bolognai port beleszórunk, és míg a paradicsom teljesen el nem főtt, addig lassan főzzük.
  7. Megvárjuk, míg teljesen kihűl, és a megpucolt, szárától eltávolított gomba aljára egy evőkanálnyi szószt teszünk.
  8. Óvatosan megfogva az ujjunkkal (szószt befogva) a lisztbe belehempergetjük, így a szósz nem esik ki. Majd  a tojásba, zsemlemorzsába.
  9. Forró olajban megsütjük.
  10. Sajttal megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 647
elküldve: 4
receptkönyvben: 59
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Vandre

Mióta szakács: 2012.05.16.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott-töltött gomba, bolognaival töltött gomba rántva, bundázott töltött gomba

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1192
csiperkegomba 50 dkg
finomliszt 10 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 15 dkg
napraforgó olaj 1.5 dl
darált sertéshús 40 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
sűrített paradicsom 10 dkg
paradicsom 1 db
bolognai alap 2 ek
kakukkfű 1 csipet
oregánó 1 csipet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 ek