Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött gomba Gabimami konyhájából

Töltött gomba Gabimami konyhájából
Töltött gomba Gabimami konyhájából
125 perc / előkészület: 50 perc főzés: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már harmadszor készítettem, de most saját termesztésű gombát használtam. Mindenkinek nagyon ízlett, ez boldogság számomra.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Készíthetünk mellé gombamártást, de akár savanyúval is kínálhatjuk.

Nagyon finom, kiadós és laktató étel.

Jó tippként: A cukorborsót a tökkel előtte nap el lehet készíteni, és a darált húst is, így egyszerűbb másnap az elkészítése, nem vesz annyi időt igénybe. Én a gombafejeket is megpucoltam, és tányéron hűtőben tartottam a többi előre elkészített hozzávalókkal együtt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Gombát megtisztítjuk, majd félretesszük. Ezután a vöröshagymát, fokhagymát megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk. A sárgarépát is meg pucoljuk, és sajtreszelőn lereszeljük, kis tálba tesszük, és félre rakjuk.
  2. Egy kis lábosban enyhén sós vízben puhára főzzük a cukorborsót és a tökdarabokat 10 perc alatt, majd leszűrjük, és kissé hűlni hagyjuk.
  3. A hagymát egy serpenyőben megdinszteljük, és hozzáadjuk a darált húst. Fehéredésig sütjük állandó keveréssel.
  4. Ezután egy mély tálba öntjük, hozzáadjuk a cukorborsós tököt, reszelt nyers sárgarépát, fokhagymát, 2 tojást, áztatott kinyomkodott kenyérszeleteket, zsemlemorzsát, oregánót, őrölt borsot, őrölt pirospaprikát, 1 csapott evőkanál reszelt sajtot, rozmaringot, sót ízlés szerint. Ezt jól összedolgozzuk, félretesszük.
  5. Közben a meghámozott, negyedelt burgonyát enyhén sós vízben 10 perc alatt félkeményre főzzük, majd leszűrjük.
    Egy 39x36 cm-es tepsit kizsírozunk, ebbe egyenletesen elosztjuk a burgonyát, és ráöntjük az olajat is.
    Majd a gombafejeket megtöltjük, és a burgonya tetejére tesszük sorban.
  6. Előmelegített sütőben takarék lángon 35 percig sütjük egyszeri fordítással, ezután kivesszük a tepsit, és mindegyik gomb fejre egyenletesen elosztjuk a maradék reszelt sajtot, majd visszatesszük a sütőbe 10 percre, míg a sajt szétolvad rajta. Végül kivesszük a sütőből, és félretesszük.
  7. Egy nagy, kerek, lapos üvegtálat megmosott, lecsepegtetett salátalevéllel kibélelünk, és közepére kissé széthúzva a sült burgonyát tesszük, majd a töltött gombafejeket elosztjuk rajta, és melegen tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 39x36 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 426
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabimami58

Mióta szakács: 2012.04.06.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
szezon: ősz
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombafejek darált hússal töltve, fűszeres töltött gombafejek, darált hússal töltött gomba

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

522
csiperkegomba 14 dkg
darált sertéshús 30 dkg
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
zöldborsó 10 dkg
spárgatök 10 dkg
sárgarépa 1 közepes db
oregánó 1 kk
fűszerpaprika 1 kk
fekete bors 2 csipet
rozmaring 2 csipet
kenyér 2 szelet
zsemlemorzsa 1 ek
tojás 2 db
fejessaláta 1 db
burgonya 1.5 kg
mangalica zsír 1 ek
napraforgó olaj 0.5 dl
0 ízlés szerint
sajt 10 dkg