Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött gomba Hagymafaló konyhájából

Töltött gomba Hagymafaló konyhájából
Töltött gomba Hagymafaló konyhájából
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hatalmas gombákat sikerült vennem, de nem tudtam, mihez kezdjek velük. A hűtőben akadt jó néhány maradék, kis mennyiségű hozzávaló, ami önmagában véve semmire sem lett volna elég, de így együtt nagyon laktató ételt hoztak létre. Én otthon szárított zellerzöldet használtam, így pontos darabszámot nem tudok mondani, durvára morzsolva nagyjából két teáskanálnyira van szükség.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Érdemes bacon helyett a hazai szalonnákat használni, ugyanis sokkal ízletesebbek. A bacon egyetlen pozitívuma, hogy magas a hústartalma, azonban a kolozsvári szalonna sokszor ugyanúgy hozza ezt a szintet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombákat megmossuk, száraik legvégét levágjuk. A tönköket kitörjük, felaprítjuk, a fejeket félretesszük. A sajtot lereszeljük, és egy tálban félretesszük.
  2. A lila hagymát és a kápiát felkockázzuk, a darált hússal együtt a felaprított gombaszárakhoz adjuk. A száraz zsemlét vízbe áztatjuk, alaposan kinyomkodjuk, majd a homogénre kevert tojással a keverékhez adjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, a felaprított petrezselyemzöldet, és belemorzsoljuk a szárított zellerlevelet. A tölteléket alaposan összegyúrjuk, majd 6 egyforma méretű gombócot formázunk belőle.
  3. A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, hatot félreteszünk, a maradékkal kibéleljük a gombafejek belsejét. A gombócokat a kalapokba tesszük, a tetejükre fektetünk egy-egy szelet szalonnát.
  4. Egy tepsit kibélelünk egy réteg alufóliával, belehelyezzük a gombákat, majd előmelegített sütőben 180-200 °C-on 35-40 percig sütjük. Ezután a tetejüket megszórjuk sajttal, és pirulásig sütjük.
  5. Rizzsel és a kisült szafttal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 165
elküldve: 1
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hagymafaló

Mióta szakács: 2015.02.11.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szalonnás töltött gomba, töltött gomba szalonnával és sajttal, paprikás-szalonnás töltött gomba

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

319
csiperkegomba 6 nagy db
kolozsvári szalonna 5 dkg
sajt 5 dkg
darált sertéshús 25 dkg
lila hagyma 1 közepes fej
kápia paprika 0.5 db
zsemle 1 db
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 kávéskanál
zellerlevél 1 db
petrezselyem 2 teáskanál