Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött gombafej háromféle sajttal

Töltött gombafej háromféle sajttal
Töltött gombafej háromféle sajttal
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A cukkini töltelékből maradt darált húsos-rizses keverékből jutott eszembe. :)

hozzávalók / 2 adag

Töltés, sütés

Darált rizses hús

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált húsos-rizses keveréket, mint a rizses húst, úgy készítjük el. A húst megpirítjuk addig az olajon, hogy kifehéredjen, majd hozzákeverjük a pirosaranyat és a fűszereket, és egy kis vizet ötünk rá, hogy éppen ellepje és már tudjon benne főni.
  2. Majd amikor már 15-20 perce fő a hús, hozzátesszük a rizst, és még egy kicsi vizet öntünk hozzá (egy csésze rizshez-2 csésze víz). A rizzsel együtt még olyan 12-15 percig főzzük, és kész.
  3. A nagyobb gombafejeket alaposan megmossuk, és a gomba tönköket kiszedjük.
  4. A nyers gombába töltjük a húskeveréket, rá ízlés szerint teszünk tejfölt és a sajtokból.
  5. Majd a sütőben aranybarnára sütjük (a 4 gombafej kb. 2 főre elég).
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 890
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

mokiviki

Mióta szakács: 2014.09.07.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött gomba, rizses hússal töltött gomba, rizses húsos töltött gomba

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

786
csiperkegomba 4 nagy db
tejföl 80 g
kéksajt 50 g
mozzarella 50 g
ementáli sajt 60 g
darált sertéshús 200 g
rizs 100 g
napraforgó olaj 3 teáskanál
paprikakrém 1 kávéskanál
fűszerpaprika 1 csipet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
víz 6 dl