Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött-göngyölt csirkemell bolognai raguval

Töltött-göngyölt csirkemell bolognai raguval
Töltött-göngyölt csirkemell bolognai raguval
70 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kislányom Szegeden dolgozik és néha betér egy-egy vendéglőbe, hogy megkóstolhasson valami új ételt. A fenti recept is így került hozzám. Ő elkészítette íz alapján a családjának, és mivel nekik ízlett, elmesélte nekem a történetet. Így én is kipróbálhattam. Nálunk is ízlett mindenkinek.

 

hozzávalók / 5 adag

A húshoz

A raguhoz

ajánlat

Köretként én Tejszínes-baconos krumplit készítettem el hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kiklopfolt csirkemellszeleteket megszórjuk vegetával és bazsalikommal. Ráfektetünk 1 szelet tarját, 1 szelet csemege karajt, közepére helyezzük a sajtszeletet. Amennyire tudjuk, szorosan feltekerjük. Az alját összetűzzük.
  2. Közepesen forró olajban, mindkét oldalát megsütjük.
  3. Kiolajozott hőálló tálban sorba rakjuk a tekercseket.
  4. Egy serpenyőbe 2 ek olajat öntünk, beletesszük a cukkíni és a zöldpaprika kockákat, enyhén sózzuk, párszor átforgatjuk.
  5. Egy tálban összekeverjük a Bolognai alapot a vízzel, a ketchuppal, a cukorral, sóval. Ráöntjük a párolt zöldségre, felforraljuk. Meglocsoljuk vele a hústekercseket.
  6. Sütőbe toljuk, megsütjük.
  7. Frissen, forrón tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 510
elküldve: 2
receptkönyvben: 358
elkészítve: 8/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hústekercsek, bolognai raguval töltött hústekercs, töltött hústekercs

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tündér 2000
Tündér 2000 / Tündér 2000 Tue, 2012-04-10 11:22

olaszneanci!
Nálam ez volt a húsvéti menü(többek között)de ilyen isteni finom íz harmóniával rég nem találkoztam!
Pedig rengeteg változatos kaját készítek,nap mint nap.Annyit változtattam rajta,hogy negyed főtt tojást,olivabogyót,kolbász karikát,szeletelt gombát is tettem bele.+ piros kaliforniai paprikával illetve sok cukkinivel(8db) csináltam és petrezselymes rizzsel tálaltam.Arról nem is beszélve,hogy pénteken össze állítottam,betettem a hűtőbe és vasárnap az ebédhez frissen sütöttem meg.A fő ,,kritikusaim"minden étkezésnél csak ezt akartak enni(ez már önmagában nagy szó)!
KÖSZÖNÖM NEKED A FINOM RECEPTET!!!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2012-04-10 17:50

Kedves Tündér 2000 !
Én köszönöm neked, hogy a receptemet Ünnepi szintre emelted !
Nagyon örülök, hogy ízlett a családnak és örülök a sikerednek is.
Egyszer én is kipróbálom azzal a plusz hozzávalókkal, ahogy te készítetted .
Biztos vagyok benne, hogy finom volt.
Szeretettel üdvözöllek: Anci

Alery
Alery Tue, 2012-04-03 15:00

Kedves Anci!

Ez volt az első recept, amit kipróbáltam erről az oldalról a körettel együtt. Nagyon finom volt, bár nem minden alapanyag volt meg hozzá, így kénytelen voltam vagy kihagyni, vagy rögtönözni. (Pl. krumplinál tejszín helyett fél pohár tejföl+tej egy kis liszttel, vagy a bolognai paradicsomszószból készült. Sajnos sajt sem volt itthon, és a töltelék húsok helyett mindenhol bacon volt) Egyszer ha lesz minden hozzá, kipróbálom úgy is. Hát még úgy milyen finom lehet! És tényleg nagyon guszta :)
Üdv, Alery

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2012-04-04 07:50

Kedves Alery !
Örülök, hogy kipróbáltad a receptet és egyáltalán nem baj, hogy rögtönöztél . Sőt !
Egy másik, de mégis hasonló ízt hoztál össze. A hozzávalókból ítélve, biztosan
finom is volt! Erre való a konyha, hogy kísérletezzünk, játszunk az ízekkel !
Köszönöm, hogy megírtad és további jó főzőcskézést kívánok ! Üdv: Anci

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2012-04-02 12:11

Ancikám, ez csodás! Ki is fogom próbálni, mert ennek nehezen tudnék ellenállni. A tejszínes krumplid lesz a köret, mert az is nagyon tetszik! :)))
Puszi, Edit

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2012-04-02 13:49

Kedves Editkém nagyon örülök, hogy tetszik a recept, ha elkészíted-bármikor- kíváncsi leszek a véleményedre.Szép napot neked: Anci

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2012-04-16 11:02

Ancikám, elkészítettem és nem csalódtam! Mindenkinek nagyon ízlett, úgy gondolom jónéhányszor az étlapra kerül még!
Köszönettel, Edit

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2012-04-02 13:54

Kedves Évi néni !
Valóban szeretünk enni, újdonságokat kipróbálni, mert szerintem a sütés-főzés is
egy örömforrás ! Elkészítesz valamit és látod, hogy milyen jóízűen falatoznak, nincs
is ennél szebb kép a konyhában, (étkezőben.)
Érdekel a véleményed !Jó főzőcskét és szívesen ! Üdv: Anci

Rita1971
TraRita / Rita1971 Sun, 2012-04-01 20:53

Drága Ancika!

Csodaszép, gyönyörű, nagyon guszta! :) Recept mentve és köszönöm!
Szép hetet!
Üdvözlettel: Rita

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2012-04-02 13:56

Drága Rita1971 !
Ha ez a szám a születési éved, akkor egy idős vagy a kislányommal !
Örülök, hogy tetszik és nagyon szívesen !
Neked is Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok szeretettel: Anci

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2012-04-01 19:06

Ancikám, ez nagyon guszta, közelebbről el is készítem. Köszönöm a recepetet. Üdvözlettel: Piroska

WhiteMagic
WhiteMagic / WhiteMagic Sun, 2012-04-01 17:26

Kedves Anci!
Szerintem is az a legjobb szó rá, hogy "csoda guszta"!! :)
A bolognai rafinéria spagetti alapot hogy lehet helyettesíteni, ha egyáltalán lehet? Mert nem szeretem a kész szószokat. Esetleg milyen ízvilága van, vagy ez csak fűszerkeverék?
Köszönöm előre is a választ!
Üdv, WM

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2012-04-02 14:09

Kedves WhiteMagic !
A bolognai makarónira sosem teszek kész alapot, mindig készítem.
Apróra vágott vöröshagymát olajon ledinsztelek, kis vizet öntök alá,
puhára főzöm. Egyenlő arányban teszek bele paradicsom pürét,
meg ketchupot, só, pici cukrot, (kicsit eltompítja a paradicsom savanykás ízét)
Pizza fűszerkeveréket vagy oregánót, bazsalikomot teszek bele és
sűrűre beszotyogtatom. (ha makarónira teszem, a hagymára darált húst teszek,
ledinsztelem, kis vízzel puhára párolom) a továbbiakban ugyan úgy járok el,
mintha csak a szószt készíteném el ! örülök, ha tudtam segíteni !Üdv: Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-04-01 17:15

Kedves Anci!

Ez csoda guszta!
Megismertem a paradicsomrózsát.:-))
Elmentettem. Köszönöm. :-))
Éva-Anyóca

502
csirkemell filé 100 dkg
füstölt-főtt tarja 10 dkg
sertés rövidkaraj 10 dkg
trappista sajt 10 dkg
bazsalikom 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 ek
cukkini 1 db
zöldpaprika 2 db
napraforgó olaj 2 ek
bolognai alap 1 csomag
ketchup 2 ek
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
víz 1 dl