Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött grissini

Töltött grissini
Töltött grissini
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ízletes, illatos ropogtatni való mediterrán ízben.

hozzávalók / 5 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a cukorral elkevert langyos vízben az élesztőt felfuttatjuk, a többi hozzávalókkal lágy, ruganyos, fényes tésztát gyúrunk belőle, egy óra alatt langyos helyen duplájára kelesztjük.
  2. A mandulát és a fenyőmagot serpenyőben megpirítjuk, és éles késsel durvára vágjuk. Ugyanígy járunk el a fűszernövényekkel.
  3. A megkelt tésztából lisztezett deszkán vékony téglalapot nyújtunk, amit megkenünk olívaolajjal, megszórjuk sóval, a felaprított magokkal és zöld fűszerekkel, és félbehajtjuk.
  4. A tésztából derelyevágóval 1 cm széles szalagokat vágunk, melyeket néhányszor megtekerünk önmaguk körül.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé fektetjük.
  6. 200 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 10-12 perc alatt halványsárgára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 175
elküldve: 2
receptkönyvben: 55
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: olasz
diéta: tojásmentes
adag: 5 főre

receptkategóriák

főkategória: sós süti
alkategória: grissini
hasonló kategóriák: sós masni, sós csiga, pereckék, pirog, sajtos roló, fonat, sós stangli, sós batyu, sajtos rúd, párna

egyéb elnevezések

grissini töltve, magos grissini, olasz sós rudacska

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2013-10-03 11:05

Évi néni!
Csodás vagy, mentettem, készülni fog, tízórai változatnak, gyerkőceim nagy örömére. :)
Szép közelgő hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2013-10-03 13:11

Köszönöm te drága. Nektek kellemes elfoglaltságot (kerti kapirgálás, főzés, PIHENÉST) kívánok.
Üdv: Évi néni

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-10-04 22:39

Évi néni!

Kevés pihenés van, sütés-főzés igen, kerti munkák még vannak, főleg a még utoljára benn lévők spájzolása....- és örökzöldek, mint pld. bokrok, tuják átültetése, ültetése, ....most lesz ideje rá a férjemnek. :)
Én csak assszisztálok, de azt nagyon: ne oda, hanem ide, kicsit fentebb vagy lentebb, ...jobbra vagy balra...:)
Ő is ezt szokta nekem a konyhában.
Beleszólni, véleményezni, a sütésemet és a főzésemet, - és aztán betermelni a pocakba a kész finomságokat. :)
Éva-Anyóca

Torma
Torma / Torma Mon, 2013-09-30 23:06

Szia Vass, Jól sikerültek nagyon!!! A fotód is izgalmas ezzel a háttérrel! A recept is ott van...már ugy szárnyalsz, hogy a földet se éri a lábad soha :p.....T :)
Ui: szorgalmasan szavazgatok a gesztenyés recidre; remelem nyersz megint!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2013-10-01 10:47

Szia Torma!
Nagyon köszönöm minden szempontból. Ha látnád a szárnyalásomat, húzom a csípőmet, mert be van gyulladva. Na ez persze nem hátráltat abban, hogy elbicegjek a versenyre. Köszi a támogatást. Puszi: Vass

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-10-01 10:53

Jobbulast kívánok! Néha azért pihenhetnél is! Én szinte szédülök a sebességedtől :P minden jót Bicebóca :))) T

229
tönkölybúza liszt 20 dkg
friss élesztő 1 dkg
víz 1 dl
kefir 1 ek
cukor 1 csipet
olívaolaj 2 ek
citromlé 1 kk
citromhéj 1 kk
bors 1 késhegynyi
olívaolaj 1 ek
mandula 3 dkg
fenyőmag 1 ek
bazsalikom 1 marék
rozmaring 1 teáskanál
kakukkfű 1 kk
2 kávéskanál