Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött húsgombócos szoté

Töltött húsgombócos szoté
Töltött húsgombócos szoté
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Házi kevert savanyúsággal ajánlom.

hozzávalók / 4 adag

gombóc

szoté

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A ledarált húsokat és a szalonnát a sóval, 2 tojással, 2 ek zsemlemorzsával jól összekeverjük. A füstölt sajtot 1 cm-es kockákra vágjuk, és tetszőleges nagyságú húsgombócokba 1 kocka sajtot teszünk.
  2. A felaprított hagymákat megdinszteljük a zsíron.
  3. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, sót, borsot, fűszerpaprikát, és felöntjük az alaplével. Kicsit hagyjuk összeforrni, majd belerakosgatjuk a töltött húsgombócokat. Fedő alatt, mérsékelt lángon főzzük kb. 40 percig.
  4. A lisztet a tejföllel és kevés vízzel csomómentesre keverjük, és hozzáadjuk a gombócokhoz rázogatva, óvatosan keverve, összeforraljuk, lehúzzuk a tűzről, és 10 perc után tálaljuk a főtt rizzsel.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 978
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajttal töltött húsgombóc szaftosan, töltött húsgombócos sauté, húsgolyók tejfölös szaftban

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

700
darált pulykahús 50 dkg
darált sertéshús 30 dkg
mangalica szalonna 7 dkg
1 teáskanál
zsemlemorzsa 2 ek
tojás 2 db
füstölt sajt 10 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
sűrített paradicsom 2 ek
szárnyas alaplé 1 l
fűszerpaprika 1 teáskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
tejföl 250 ml
finomliszt 1 csapott ek
víz 1 dl