Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött kacsamell vörösborban párolt körtével

Töltött kacsamell vörösborban párolt körtével
Töltött kacsamell vörösborban párolt körtével
125 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma megtanultam, hogy soha ne tervezzek úgy főzési időt, hogy közben elmegyek otthonról. Bedagasztottam egy kenyértésztát, odatettem a sültet 130 fokon, majd elmentem a Margitszigetre a fiammal, hogy lemérjem az aznapi futóedzésének részidejét. Ez rendben is lett volna, de amikor hazaértünk, az udvaron összetalálkoztunk egyik nem kevés szavú szomszédunkkal, aki hosszasan beszélgetett velem még, mielőtt kikönyörögtem tőle a távozást. Lélekszakadva trappoltam fel a lépcsőn, és vadul szimatoltam a levegőt. Szerencsére nem történt nagy baj, de szívesebben fogyasztottam volana az ebédet, ha kevesebbet sül. Így jó 2 órát töltött a hús a sütőben, szerencsére csak 130 fokon. Mindenesetre így is ízlett a fiamnak. Ez volt a jól megérdemelt jutalma a futásért.

hozzávalók / 2 adag

A töltött kacsamellhez vörösborban

A párolt körtéhez

A burgonyakörethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsamájat 1 órára tejbe áztatjuk.
  2. A kacsamellek bőrös oldalát beírdaljuk vigyázva, hogy a húsba ne vágjunk, majd a húst középen felnyitjuk, a tejbe áztatott kacsamájat beletesszük, majd visszacsukjuk a húst, és vagy hústűvel összetűzzük, vagy zsineggel összekötjük.
  3. A hús bőrös oldalát először, majd a másikat is 3-3 perc alatt átjütjük egy vastag falú lábasban, majd feltöltjük az edényt kacsazsírral, hogy a húst ellepje, és 130 fokos sütőbe tesszük 1- 1,5 órára.
  4. Egy lábasban 1 kanál vajat felolvasztunk, beletesszük a megpucolt egész körtéket, ráöntünk 2 dl félédes vörösbort, mézet, citromlevet, fűszereket és lassú tűzön fedő alatt pároljuk, meg-megforgatva, míg megpuhul.
  5. A burgonyákat héjasan megmossuk, négybe vágjuk őket, tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk rozmaringgal, 3-4 ek kacsazsírt teszünk alá, lefedjük fóliával, és 200 fokos sütőben 20-30 perc alatt megsütjük, majd a fóliát levéve néhány perc alatt kicsit megpirítjuk őket.
  6. Tálalásnál a körte párolólevét esetleg kis vörösborzselét adhatunk hozzá.
  • sütési hőfok: 130°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 734
elküldve: 2
receptkönyvben: 46
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kacsamájas kacsamell rozmaringos burgonyával, kacsamell vörösboros körtével, májjal töltött kacsamell

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

5665
kacsamell 2 db
kacsamáj 20 dkg
kacsazsír 100 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tej 3 dl
vaj 1 ek
körte 2 közepes db
félédes vörösbor 2 dl
fahéjrúd 1 db
csillagánizs 1 db
szegfűszeg 6 db
méz 3 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
burgonya 5 közepes db
rozmaring 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint