Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött káposzta 10. - füstölt hússal

Töltött káposzta 10. - füstölt hússal
Töltött káposzta 10. - füstölt hússal
180 perc / előkészület: 60 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez meg az általam imádott töltött káposzta! Nagyon szeretem!
Mint ahogy látszik is, néhány darab füstölt hússal "megspékeltem", hogy a káposzta vegye át jól az ízeket. Természetesen a fazék alja beterítve sós szalonnaszeletekkel, erre rápakolva a felgöngyölgetett "anyányi" levelekbe burkolt húsgombóc, közéjük az ominózus füstölt szeletek kerültek. Volt a háznál kunkorodó szalonnabőr, az is kiváló bele.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A töltelék összetevői, bár bizonyára mindenki ismeri, de ahány ház.... Tehát adva van egy fej nyers káposztahasáb, 1 kg szeletelt nyers vagy savanyú káposzta, valamint 1,30 kg darált sertéshús. Kb. 25 dkg megmosott, kerekszemű rizst vöröshagymán megpárolunk, beízesítjük, kis vizet öntünk alá, és majdnem készre főzzük.
  2. Közben a darált húst besózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk, beleütünk egy tojást és a kissé kihűlt rizzsel összedolgozzuk.
  3. A leveleket erezés után megtöltjük a húsgombócokkal (nekem 20-22 levél jött ki az előzőleg leforrázott hasábból), és felsorakoztatjuk a lábos alján várakozó szalonnaszeletekre.
  4. Közéjük soronként a gyalult káposztából is szórunk és belefektetjük a füstölt hússzeleteket is.
  5. Felülre gyalult káposzta kerül. Az egészet letakarva egy káposztalevéllel, felöntjük ízesített vízzel és már főhet is.
  6. Kb. 2 óra főzés után paprikás-tejfölös rántással berántjuk.
  7. Ha egy kicsit kihűl, lehet enni. A töltött káposzta annál jobb, minél többször van melegítve!
  • tepsi mérete: nagy fazék cm
  • elkészítettem: 190 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 25
össznézettség: 42 483
elküldve: 9
receptkönyvben: 335
elkészítve: 14/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Ancika

Mióta szakács: 2011.02.13.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

szárma, szalonnás-füstölt húsos töltött káposzta

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hsgyorgyi
hsgyorgyi Thu, 2011-10-13 13:42

Szia Ancika! Azt szeretném kérdezni, hogy mit értesz ízesített vízen? Köszi!

hegedusjanosne
Ancika / hegedusjanosne Sat, 2012-01-28 08:04

Györgyike! Mivel a levet a káposztával teli fazékban nem lehet kevergetni, én úgy szoktam, hogy a főzés előtt felöntöm a fazekat annyi vízzel, hogy jól ellepje a szármákat és a benne lévő alapanyagokat. Ezt a levet visszaöntöm egy tálba (így látom a mennyiséget) és megízesítem, ahogy szeretném. Jól elkeverem, hogy minden (só, vegeta, vagy amit még Te akarsz) feloldódjon a felöntő lében és ezt az ízesített levet visszaöntöm a fazékba. Így főzöm készre ezzel együtt.

hsgyorgyi
hsgyorgyi Sat, 2012-01-28 11:55

Kedves Hegedüsné! Sajnos nem tudom a keresztnevedet ezért csak így tudlak megszólítani.
Köszönöm a kedves válaszodat ,ki fogom próbálni. Györgyi

hegedusjanosne
Ancika / hegedusjanosne Sat, 2012-01-28 13:59

Kedves Györgyike! Óh, de "buta lány" vagyok én, hogy még egy aláírást sem eszközöltem az előző levelem végén. Most pótolom és elnézésedet kérem. Szeretettel üdvözöllek: Ancika

fabine
fabine / fabine Mon, 2011-10-03 15:42

Jóóó!!Szeretjük!!!:)))Én füstölt kolbász rakok a levébe, úgy is nagyon finom!
Üdv:fabine

Callistha
Callistha Sun, 2011-03-20 13:20

Füstölt hús nélkül nem töltött káposzta a töltött káposzta. A többi csak ízetlen vacak! Anyukám is így csinálja. Én ezen nőttem fel, és szuper ez a recept! Köszönjük! :)

641
káposzta 1 kg
káposztalevél 22 db
darált sertéshús 1.3 kg
rizs 25 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
tojás 1 db
füstölt szalonna 5 dkg
finomliszt 2 evőkanál
tejföl 2 ek
füstölt oldalas 30 dkg