Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött káposzta 8. - kapros

Töltött káposzta 8. - kapros
Töltött káposzta 8. - kapros
105 perc / előkészület: 45 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy receptújságban találtam több, mint 10 éve. Az eredeti szerint fél óra főzés után száraz dunsztba bugyoláljuk, és kb. még 30 perc múlva puha lesz, és elkészül. Ezt akkor én is kipróbáltam.

hozzávalók / 6 adag

A töltelékhez

Az összeállításhoz

A habaráshoz

ajánlat

Akinek a gyomra nem bírja a zsíros ételeket, de szereti a töltött káposztát és a kapor ízét, annak jó szívvel ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposzta torzsáját hegyes késsel eltávolítjuk.
  2. Egy lábas vizet felteszünk forrni. Kevés ecetet és sót teszünk bele.
  3. Ha felforr a víz, a káposztát kivágott torzsájával lefelé beletesszük a vízbe, és 8-10 percig főzzük.
  4. Húsvillát szúrunk a torzsa helyére, és a könnyen lejövő leveleket lefejtjük róla. A leveleket tálcára tesszük hűlni.
  5. Faragunk a torzsáján, és visszatesszük a vízbe. Ezt addig csináljuk, míg elegendő menyiségű levelünk nem lesz (kb. 40 fél levél)
  6. A leveleket deszkára téve, minden levélnek mindkét oldalról háromszög alakban kivágjuk a torzsáját.
  7. Összeállítjuk a hústölteléket.
  8. A kis leveleket húsgombócokkal betöltve, háromszög alakúra összetekerjük úgy, hogy a töltelék ne essen ki (a nyitott végét belegyűrjük).
  9. A maradék káposztát szép vékony metéltre vágjuk.
  10. 4 literes lábast kikenjük olajjal, és elkezdjük rétegezni az aprókáposztát a betöltött levelekkel. (Az lábas aljára és tetejére aprókáposzta kerüljön.)
  11. Közben az ételízesítőt és az apróra vágott kaprot a rétegek közé hintjük.
  12. Felöntjük vízzel, hogy ellepje, és feltesszük főni.
  13. Ha felforr, kóstoljuk, és szükség esetén utánsózzuk. (Általában a belekerült ételízesítő elég.)
  14. Forrástól számítva 1 órán át lassan főzzük. (Ne forrjon nagyon, mert szétesik.)
  15. Elkészítjük a habarást, hőkiegyenlítést végzünk, majd behabarjuk.
  16. Pár percig forraljuk, és kész.

  • elkészítettem: 300 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 23 691
elküldve: 3
receptkönyvben: 82
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

kapros töltött káposzta, darált hússal töltött édes káposzta

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2015-06-29 10:39

Kedves NoSalty csapat!
Köszönöm a kiemelést,igazán nagyon jól esik a kedvességetek!
Szeretettel üdvözlök mindenkit: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2014-12-13 19:11

Kedves NoSalty csapat !
Nagyon szépen köszönöm,nagyon örülök,mert valóban nagyon finom.Akik nem szeretik a zsíros ételeket,ugyanakkor szeretik a Töltött káposztát,azoknak is jó szívvel ajánlom... Kellemes Ünnepi készülődést kívánok: Olaszné Anci

dememol
dememol Thu, 2012-12-20 16:29

Biztos nagyon finom lehet igy tejfollel habarva, igy meg ne keszitettem. Nalam nyaron jon be, frissen kovaszolva. Biztos, hogy ki fogom igy is probalni, mivel igy keszitve csak most talalkoztam vele. Koszonom.

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2012-12-21 15:13

Kedves dememol !
Valóban nagyon finom. Ez nálunk is inkább a nyári változat, télen a hagyományos töltött káposztát
készítem, ilyenkor disznóvágás idején kolbászhúsból. Azoknak télen is ajánlott, akiknek érzékenyebb
a gyomruk a nehéz ételekre, mert ez a télinek egy nagyon " lájtos " változata.
Nem terheli túl a gyomrot. Bármikor készíted, sok sikert kívánok hozzá !
( Nem kovászolt káposztából van, csak " leforrázott " édes káposztából )
Boldog, békés ünnepeket kívánok: Anci

Torma
Torma / Torma Wed, 2012-10-24 01:30

Szervusz Anci, még mindig itt kutakodok a neten, most éppen a Te receptjeid között....pont van egy kis kovászos káposztám, ez a recepted nagyon jól hangzik! A napokban megfőzöm! Minden jót, Torma :)

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2012-10-24 08:18

Kedves Torma !
Ez a recept édes káposztából van, kovászossal vagy egyéb savanyítottal ,kaprosan még nem próbáltam. Majd jelezz vissza, hogy milyen volt ! Érdekel !Neked is minden jót kívánok. Üdv: Anci

Torma
Torma / Torma Mon, 2012-10-29 05:48

Szervusz Anci! Vissza-jelentés a kovászos töltött kaposztarol...NAGGGYON finom lett! Én nem rántottam, nem habartam es a toltelekbe sok zöld fűszert tettem; majoranna, snidling, petri, tárkony...bográcsban főtt, napsütésben...mi többet akarhat az ember lánya? Üdv, Torma :)

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2012-10-29 09:37

Kedves Torma !
Nagggyon örülök, hogy ízlett és visszajeleztél !
De jó lehetett a napsütésben bográcsolni. Én is nagyon várom a jóidőt, itt jelenleg esik az eső, havas eső, de amint előbújik a napocska, még mi is elő szeretnénk venni a bográcsot,
és a barátainkkal egy finomat készíteni bográcsban, sőt még kemencézni is szeretnénk
egy finom langalló erejéig. Üdvözöllek és ha nem haragszol küldenék egy baráti puszit is: Anci

Torma
Torma / Torma Mon, 2012-10-29 09:49

NAGGGYON gyors valasz volt Ancikam! Köszönöm, a baráti puszival egyutt :) azt nem is mondtam, hogy egy kis, húsos füstölt csülköt főztem kuktaban es annak a levet is raontottem a kaposztara...ne haragudj, de a magyar betűket csak találgatja a gépem...a másikkal tudok helyesen írni, de most ezen vagyok.
Minden jot napsutessel es barati puszival, Torma :)

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2012-10-29 10:44

Azt hiszem ezt már nem lehet fokozni, már nagyon éhes vagyok !
Köszönöm a gyors választ.Nem a helyes írást nézem, csak írj.
Megyek összerakom a kis rakott krumplimat ebédre !Pá: Anci

Torma
Torma / Torma Wed, 2012-10-24 10:27

Mindenképp visszaszólok. Jól van a kerted? Most télen majd még több időd lesz sütni, főzni! Üdv, Torma :)

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2012-10-24 13:48

Kedves Torma !
Már nagyjából téliesítve van a kertem, a fagyérzékeny virágaim már az üvegházban feszítenek !
A leándereim vannak még kint, azok meg bírják a gyenge fagyot, de hétvégén ők is be lesznek
vonultatva. Várom a visszajelzést és előre is köszönöm. Üdv: Anci

kitekata
kitekata Sat, 2011-06-11 20:33

Mi is nagyon szeretjük a kapros töltött káposztát. Ma is épp ezt főztem.
Azzal az eltéréssel készítem, hogy én nem habarom be.

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2011-06-06 11:24

Kedves Melis !
Ahogy te készíted, úgyis ugyan olyan finom ! Örülök, hogy te is ismered és imádod, most már
legalább ketten vagyunk így. Üdvözöllek: Anci

Melis
Melis / Melis Sun, 2011-06-05 15:35

Én mindig így csinálom, és imádom! :) Bár én lusta és időhiányos vagyok betekerni a káposztába, ezért csak felvagdosom a megfőzött káposztát csíkokra és úgy rétegezem húsgombóccal.

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2011-02-13 18:20

Kedves Heni34!
Örülök,hogy ellátogattál hozzám,majd írd meg hogy ízlett!
Kíváncsian várom a véleményed! üdv:O-né Anci

418
darált sertéshús 0.5 kg
vöröshagyma 1 kis fej
napraforgó olaj 3 ek
rizs 15 dkg
ételízesítő 1 teáskanál
fűszerpaprika 4 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
ecet 1 kk
káposzta 1.8 kg
ételízesítő 2 teáskanál
kapor 3 tk
tejföl 2 dl
finomliszt 1.5 evőkanál