Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött káposzta - ahogy Marcsi készíti

Töltött káposzta - ahogy Marcsi készíti
Töltött káposzta - ahogy Marcsi készíti
210 perc / előkészület: 30 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Közeledik a Karácsony, és természetesen nem múlhat el töltött káposzta nélkül. A jó alapanyagokat is be kell szerezni, hogy szeretteinknek finom étellel kedveskedhessünk. Nosza!!

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kis fej vöröshagymát 1 ek zsíron megdinszteljük, közben összeállítjuk a tölteléket. A darált húshoz tesszük a megmosott rizst, a tojást, a fűszereket (ízlés szerint), fokhagymát és a kihűlt, megdinsztelt vöröshagymát, majd jól összedolgozzuk (ez a töltelék).
  2. Az apró káposztát, ha nagyon savanyú, átöblítjük. A levelek vastag részét levágjuk, majd megtöltjük a töltelékkel mégpedig úgy, hogy alma méretű gombócokat formázunk, amit beletekerünk a káposztalevélbe, majd a végeit visszagyűrjük.
  3. Megfelelő nagyságú fazék alját kibéleljük az apró káposzta felével, majd egy sor gombóc. Rátesszük a sertés körmöt, farkat, fület és a füstölt húst, majd újra a gombócot. A tetejére a maradék apró káposztát szórjuk.
  4. Felöntjük vízzel (annyival, hogy épp ellepje) és fedő alatt, lassú tűzön puhára főzzük. Mielőtt elkészülne, elkészítjük a rántást, amivel további fél órát még főzzük, de közben többször rázogatjuk (keverni nem szabad!!!!).
     

  • elkészítettem: 56 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 95 669
elküldve: 7
receptkönyvben: 187
elkészítve: 10/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött káposzta, karácsonyi töltött káposzta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tuncsuli
tuncsuli Thu, 2014-11-06 10:40

Kedves Marcsi!
Köszönöm a receptet, másodszorra készítem el és tökéletes!!!!
Linda

Marcsi550717
Marcsi550717 Tue, 2013-11-26 20:41

Sziasztok Marcsi-k!!!! Elszeretném mondani nektek, hogy én is így készítem a töltöttkáposztát, pedig én fejér megyei vagyok.De talán ez a hasonlóság csak a Marcsi nevü csajoknál van így.Üdv az összes Marcsinak akik ilyen jófinom káposztát tudnak főzni.

sántakutya
sántakutya Fri, 2012-12-14 14:44

Sziasztok Csajszik! :))

Én Szolnokon születtem, de mi is így készítjük a töltött káposztát, azzal a különbséggel, hogy farok helyett, füstöl húst teszünk bele!! A többi ugyan az!!! Kellemes karácsonyt :)
Eredményekben Gazdag Boldog Újesztendőt Kívánok Mindenkinek !!! :))

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Mon, 2011-12-12 20:27

Kedves Marcsi!
Nagyon örülök, hogy te is így készíted a töltött káposztát, az egyik nagy kedvencem.
Jól gondolom, hogy akkor te is komlói vagy?
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánok!
Üdv. Marcsi

Müszi
Müszi Mon, 2011-12-12 17:28

Marcsi, mintha egy főzőiskolába jártunk volna, mert az én töltött káposztám is pontosan így készül. Gondolom, ez a hasonlóság nem véletlen, mivel mondhatom "földik" vagyunk.
Kellemes ünnepeket kívánok egy másik Marcsi

753
darált sertéshús 60 dkg
sertésköröm 30 dkg
sertésfarok 20 dkg
sertésfül 20 dkg
sertésoldalas 10 dkg
rizs 10 dkg
tojás 1 db
savanyú káposzta 80 dkg
káposztalevél 10 db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
vöröshagyma 1 közepes fej
disznózsír 2 ek
finomliszt 2 evőkanál