Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött káposzta édeskáposztából PeZsuRi konyhájából

Töltött káposzta édeskáposztából PeZsuRi konyhájából
Töltött káposzta édeskáposztából PeZsuRi konyhájából
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kivételesen ez készült karácsonyi vacsorára, mert az ázsiai boltokban nem nagyon jutottam máshoz:-), azt kell, hogy mondjam, eléggé jól sikerült :-)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát felaprítjuk, zsíron megpirítjuk, sózzuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Közben előkészítjük a húst.
  2. Tehát a darált húst egy tálba rakjuk, a rizst megmossuk, és hozzáadjuk a húshoz. Sózzuk, borsozzuk, vegetázzuk, belenyomunk egy gerezd fokhagymát, és hozzáadjuk az elkészített vöröshagymát. A konzerv paradicsom felét hozzáadjuk a húshoz, és jól összedolgozzuk.
  3. A káposzta torzsáját kivágjuk, forró, de nem lobogó vízbe helyezzük fejjel lefelé. A forró víztől a levelek leválnak a káposztáról, azokat kiszedjük, és kivágjuk a maradék keményebb ereket. A tölteléket belerakjuk a káposztalevelekbe úgy, hogy kicsi, tölcsér alakú formákat kapjunk. Nem kell túl szorosra feltekerni, hogy a rizsnek maradjon helye dagadni.
  4. A megmaradt káposztaleveleket hosszú csíkokra vágjuk, a fazék aljára rakjuk, majd megszórjuk apróra vágott szalonnával, majd jöhet egy sor töltött káposzta. Soronként megszórjuk szalonnával, és addig rakosgatjuk a töltött káposztákat is, amíg el nem fogynak. A fazekat felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a káposztákat, és feltesszük főni. Sózzunk egy kicsit.
  5. Mielőtt puhára főne, karikára vágott paradicsomot, TV paprikát, kaliforniai vagy pritamin paprika szeleteket rakunk a tetejére, majd a megmaradt fél doboz sűrített paradicsomot ráöntjük a tetejére. Fedő alatt hagyjuk, hogy puhára főjön. Amikor majdnem kész, akkor csinálunk egy világos rántást (zsír, liszt, hideg víz, szűrőn keresztül a fazékba keverjük). A rántás elhagyható, ha csak a töltött káposztákat tálaljuk. Személy szerint szeretem a szaftot is :-)
  6. Tálalásnál a fazék tetején képződött lecsót leszedjük, majd kiszedjük a töltelékeket tányérra, és a lecsót mellé tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 847
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

édeskáposztás töltött káposzta, levélbe tekert húsgombóc, káposztalevélbe tekert húsgombóc

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

514
vöröshagyma 1 közepes db
mangalica zsír 1 ek
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
darált sertéshús 0.5 kg
rizs 1.5 bögre
fekete bors 0 ízlés szerint
szárított natúr zöldségkeverék 10 g
fokhagyma 1 gerezd
konzerv paradicsom 240 g
káposzta 1 közepes db
bacon 4 szelet
víz 5 dl
paradicsom 3 közepes db
paprika 3 közepes db
étkezési keményítő 1 evőkanál
mangalica zsír 1 ek