Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött káposzta füstölt oldalassal

Töltött káposzta füstölt oldalassal
Töltött káposzta füstölt oldalassal
105 perc / előkészület: 30 perc főzés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám receptje alapján készítettem ezt az ételt. Házi pirospaprikával, őseim által készített savanyú káposztából, házi füstölt oldalasból.

A jó alapanyag a finom étel alapfeltétele. :) Köszönöm nekik!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészületek: A füstölt oldalasokat feltesszük főni, amikor felforrt, leöntjük róla a vizet (megszabadulunk a só nagy részétől), hideg vízzel felöntjük, és forrásig főzzük, majd hagyjuk hűlni a vízben. A rizst is megfőzzük, és hagyjuk picit hűlni. Közben a vöröshagymákat megpucoljuk, apróra vágjuk, majd a fokhagymával is így teszünk. Az oldalast 6 szeletre vágjuk.
  2. Töltelék: összekeverjük a darált húst a rizzsel, 5 tk őrölt paprikával, 2 tk majorannával, 2 tk feketeborssal, a tojással, egy fél fej hagymával és a fej fokhagymával. Ízlés szerint sózzuk, ételízesítővel megszórjuk.
  3. Ágyazás: A káposztát és a maradék hagymát 3 részre osztjuk. A kukta aljában elhelyezzük a káposzta harmadát, szórunk rá hagymát, majd egy púpozott evőkanál lisztet és egy tk paprikát.
  4. A káposztalevelek középső vastag erét kivágjuk, majd egy tojásnyi adag tölteléket csomagolunk bele. Az így elkészített csomagocskákat a korábban elkészített káposztaágyra helyezzük szorosan egymás mellé.
  5. Az első réteg töltelékre rápakoljuk a füstölt oldalas felét, majd káposztát, hagymát, lisztet, paprikát szórunk rá, a következő és egyben utolsó réteg tölteléket szintén oldalassal, káposztával, hagymával liszttel és pirospaprikával zárjuk.
  6. Az így elkészített „rakományt” felöntjük azzal a lével, amiben az oldalasokat főztük úgy, hogy kb. ellepje.
  7. Nagy lángon addig főzzük, míg forrni nem kezd, ekkor rátesszük a kukta fedelét, amikor a szelep szisszenni kezd, takarék lángra tesszük, és innentől számolva kb. 60 percig főzzük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 981
elküldve: 3
receptkönyvben: 85
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Yoco-fater

Mióta szakács: 2011.10.16.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: kukta
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

savanyú káposzta hazai módra, töltött káposzta oldalassal főzve

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lindani
lindani Tue, 2012-06-19 16:51

Na azt hiszem ez olyan amit már régóta szertnék megfőzni! Azért a legjobb szakácsok a férfiak! Köszönöm a receptet.

gjoco
Yoco-fater / gjoco Sat, 2011-12-17 17:36

1 dl rizs, az 1 dl rizs. Pont annyi, semmi elírás. :) Számomra a húsgombóc inkább húsból mint rizsből áll.

Az ételfotó miatt mea culpa, az bíz ételízesítő, akár skandallum akár nem :)

Kota
Kota Wed, 2011-12-14 00:31

1 dl rizs ?
Az meg milyen?
Elírtad volna?Ennyi húshoz eléggé karcsú, nem?

kelemen erzsebet
kelemen erzsebet Tue, 2011-12-13 19:59

Szia Yoco-fater!
Igaz, hogy éppen vacsora után vagyok, de megindult a nyálelválasztásom.
Van itthon házi füstölt oldalas a legutóbbi disznóvágásból, saját készítésű savanyú káposzta is akad, csak azt nem tudom én sem, hogy az ételfotót melyik részébe tegyem az ételnek?
No de a viccet félretéve, egy ilyen karakteres ízvilághoz én nem fogok ételízesítőt tenni, ha az akart lenni. Szerintem anélkül is tökéletes lesz a recept! Ha megjöttek a gyerekek elkészítem.

Geleva
Geleva / Geleva Tue, 2011-12-13 18:34

Kedves Yoco-fater!
Légyszi' áruld el nekem, hol lehet kapni 3 tk ételfotót? és, hogy mire is kell egy ilyen finom ételbe? :-DDD
Üdv.: Geleva

928
savanyú káposzta 1.5 kg
káposztalevél 20 db
darált sertéshús 1 kg
sertésoldalas 40 dkg
rizs 80 g
finomliszt 3 púpozott ek
fűszerpaprika 2 teáskanál
fekete bors 2 tk
majoranna 2 tk
ételízesítő 3 teáskanál
2 tk
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 1 fej
tojás 1 db