Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött káposzta Gonoszka konyhájából

Töltött káposzta Gonoszka konyhájából
Töltött káposzta Gonoszka konyhájából
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én is karácsonyra minden évben elkészítem a töltött káposztámat. Nálunk Édesanyám soha nem tekerte levélbe a tölteléket, és nem is rántotta be. Így én is ezzel a módszerrel készítem, mert így szeretjük. A rizs ad neki elég sűrűséget a kifővő keményítő miatt, és a főzéssel a léből is párolog. Azonkívül a töltögetéssel sem kell pepecselni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk. A savanyú káposztát, ha nagyon savanyú, átöblítjük. A rizst megmossuk.
  2. A darált húst egy tálba tesszük. Hozzáadjuk az üvegesre párolt hagyma felét, a rizst, a tojást. Sózzuk, borsozzuk, és majorannával is megszórjuk. Alaposan összedolgozzuk.
  3. Közben a lábosban hagyott hagymára rátesszük a savanyú káposztát, a pirospaprikát, és felöntjük vízzel. A víz annyi legyen, hogy a gombócokat ellepje. Beletesszük a leöblített füstölt combot és tarját. Felforraljuk.
  4. Ha felforrt, akkor a húsmasszából gombócokat készítünk, és beletesszük a káposztába. Összerázzuk óvatosan. Lefedve, időnként megrázogatva kb. 1 órát főzzük.
  5. Tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 936
elküldve: 4
receptkönyvben: 86
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsgombócos káposzta, savanyú káposzta húsgombóccal, gombócos töltött káposzta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Sun, 2012-12-30 20:40

Kedves Éva-Anyóca! Örülök, hogy tetszik. Mi így szeretjük, már a Nagyi is így készítette. Persze ízlések és pofonok különbözöek. Remélem nektek is ízleni fog. Üdvözlettel:Kinga

628
sertéscomb 40 dkg
füstölt lapocka 20 dkg
füstölt tarja 20 dkg
savanyú káposzta 70 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
tojás 1 db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
rizs 13 dkg
napraforgó olaj 3 ek
fűszerpaprika 2 ek