Mindig is a kedvenc ételeim közé tartozott a töltött káposzta. De a középső gyermekkel várandósan ezt az ételt különösen kívántam ! Mifelénk, Heves megyében a savanyított káposztalevelet "harasztnak" nevezik. Imádom ezt a részét is! Hajdanában-danában a családunkban volt, aki nem ette meg a "harasztot", én viszont nem hagytam kárba veszni!
Hozzászólások (8)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. December 23-án kiemeltük cikkünkben: 13 kihagyhatatlan karácsonyi töltött káposzta
Üdvözlettel, NoSalty
Köszönöm :)! Boldog karácsonyt a csapatnak!
Én nagyon köszönöm a receptet, életemben először most állok neki és örülök, hogy rizzsel van, mivel nem tudok venni gerslit...... szóval mégegyszer köszönöm :)
Nagyon szívesen! Remélem, hogy ízleni fog!
Jó főzőcskézést kívánok!
Anita
A töltött káposztába gersli való nem rizs. A rizs ez esetebben "istenkáromlás".
Hol olvashatom a receptedet?
Feljebb görgetve a hozzászólásokról, olvashatóak a hozzávalók és az elkészítés. Boldog karácsonyt!
Lehet, hogy "istenkáromlás", de nagymamám is rizzsel készítette, és én így vettem át Tőle. Akinek a gersli tetszik jobban, azzal is lehet főzni, nem "szentírás" az általam feltöltött recept. Nagyjából így készítem el mindig a töltött káposztát, de van, mikor még kolbászkarikák is kerülnek a fazékba, vagy más füstölt hús. További szép hetet!
Anita