Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött káposzta Pancsika konyhájából

Töltött káposzta Pancsika konyhájából
Töltött káposzta Pancsika konyhájából
135 perc / előkészület: 15 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A makrobiotikus étkezés szerint a savanyú káposzta az egyik legegészségesebb étel, melyet télen és nyáron egyaránt fogyaszthatunk. Természetesen a hasonló, magyaros változat megterhelheti az emésztőrendszert, de ettől függetlenül a káposztában lévő értékes vitaminok, ásványi anyagok jótékonyak, és nagy része megmarad, a lassú, alacsony lángon végzett főzésnek köszönhetően.

hozzávalók / 8 adag

Töltelék

Káposzta

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Töltelék: a darált húst összekeverjük a sóval, borssal, pirospaprikával, tojással, nagy lyukú sajtreszelőn belereszeljük a vöröshagymát és a fokhagymát, majd beleöntjük a rizst, és az egészet homogén masszává gyúrjuk.
  2. Körülbelül 4 cm átmérőjű golyókat formálunk belőlük, és beletöltjük a káposztalevelekbe, keresztbe felgöngyöljük, és a két oldalát visszahajtjuk. Ha esetleg marad ki töltelék, abból is ugyanakkora méretű golyókat formálok.
  3. Káposzta: egy 5 literes lábosban pici olajon megpirítjuk az apró kockára vágott szalonnát, hozzáadjuk először a megtisztított, felaprított vöröshagymát, picit pároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott fokhagymát, és tovább pároljuk.
  4. Ha üvegesre párolódtak, hozzáadjuk a borókabogyót, az egész borsot és a köménymagot, és 2-3 percig alacsony lángon pirítjuk, hogy a szemek héja kipattogjon. Ezután hozzáadjuk a pirospaprikát, őrölt borsot, sót, babérlevelet, a csípős paprikát (ízlés szerint), a szálas káposzta felét, körülbelül 2 dl vizet, és jól átforgatjuk.
  5. Utána a káposztára ráültetjük a káposztalevélbe göngyölt húsgolyókat, illetve a káposztalevél nélküli húsgombócokat is. Befedjük a maradék káposztával, és egyenletesen, alacsony hőfokon, körülbelül 2 órát főzzük. Időnként megrázogatjuk a lábast, vagy egy fakanállal óvatosan megemeljük a káposztát, hogy ne égjen le. Rántás nélkül készítem!
  6. Tálalása: friss tejföllel.
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 585
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Pancsika

Mióta szakács: 2013.08.11.
101 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

savanyú káposztás húsgombócok, káposztalevélbe göngyölt húsgolyó savanyú káposztával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

381
darált sertéshús 70 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 4 gerezd
fűszerpaprika 1 teáskanál
himalája só 1 teáskanál
fekete bors 0.5 teáskanál
rizs 125 g
tojás 1 db
káposztalevél 15 közepes db
savanyú káposzta 1.5 kg
füstölt szalonna 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 4 gerezd
himalája só 1 kávéskanál
fekete bors 10 szem
fekete bors 1 kávéskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
borókabogyó 10 db
köménymag 1 kávéskanál
babérlevél 5 db
hegyes erős paprika 1 db