Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött káposzta - VKrisztától

Töltött káposzta - VKrisztától
Töltött káposzta - VKrisztától
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egészen más, mint a savanyított káposztából főzött töltött káposzta, de nagyon nagyon finom, kicsit édeskésebb ízvilág. Bár Édesanyám el nem tudja képzelni hozzá, de mi ezt is tejföllel esszük. Isteni. :) És persze, mint minden káposztára igaz, ez is minél többször melegítjük, annál finomabb. :)

hozzávalók / 4 adag

A káposztához

A töltelékhez

ajánlat

Amennyiben nem rakunk bele szalonnát, meglocsolhatjuk egy kis olajjal, vagy rakhatunk közé zsírt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát apróra vágjuk, a töltelékhez hagyunk meg leveleket (attól függ mennyit, hogy mekkora töltelékeket akarunk csinálni, én hat közepeset szoktam). Összevágjuk a hagymát. A paradicsomból karikákat vágunk. Felszeleteljük a szalonnát, és karikákra vágjuk a kolbászt.
  2. A megmaradt káposztaleveleket forró vízben megfonnyasztjuk kicsit. A húst összekeverjük a rizzsel, hagymával, tojással, sóval, borssal, pirospaprikával. A káposztaleveleket megtöltjük a húskeverékkel, becsomagoljuk.
  3. Majd egy nagyobb fazékba rétegezni kezdjük. Első sorba mindennek a felét, a vágott káposztát, rá a hagymát, paradicsomkarikákat, a szalonnát és a kolbász karikákat, őrölt köményt, borsot és ételízesítőt. Erre ráfektetjük a becsomagolt töltelékeket. És újra rétegezni kezdünk. A végén meglocsoljuk paradicsomlével. Majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
  4. Főzés közben nem szabad kevergetni, inkább csak rázogatni, forgatni. (Kb. 2 órát szükséges főzni, de kóstolgatással szoktam kideríteni, mikor jó.)
  • elkészítettem: 22 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 538
elküldve: 0
receptkönyvben: 92
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

VKriszta

Mióta szakács: 2011.08.28.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

édes töltött káposzta, édeskáposztás töltött káposzta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2011-11-03 12:01

Kedves Kriszta!
Még nem ettem ilyen paradicsommal készített káposztát, de nagyon felkeltette az érdeklődésemet ez az érdekes ízvilág. Azt kérdezném, hogy mennyi paradicsomlével kell felönteni a káposztát és mennyi a víz?
Köszi és szép napot!
Edit

VKriszta
VKriszta / VKriszta Sat, 2011-11-05 18:15

Kedves Edit!
Remélem még nem késtem el a válasszal. :) A paradicsomlé kb. 1,5 dl, a víz pedig annyi legyen, hogy elfedje a káposztát. Amikor anno édesanyám csinált ilyet először én is furcsán néztem, de az íze meggyőzőtt. Kicsit édeskésebb az összhatás, de a tejföl kitűnően ellensúlyozza. Kivánok hozzá nagyon jó étvágyat és remélem megírod, hogy sikerült.
Üdv., Kriszta

1120
káposzta 1 kg
vöröshagyma 1 nagy fej
paradicsom 1 nagy db
paradicsomlé 5 dl
kolozsvári szalonna 20 dkg
kolbász 30 dkg
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
darált sertéshús 35 dkg
rizs 1 bögre
tojás 1 db
vöröshagyma 0.5 közepes db
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 kk
0 ízlés szerint