Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött karalábé

Töltött karalábé
Töltött karalábé
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zsenge karalábé nyersen a legfinomabb. Ha ebédre levest, főzeléket vagy más finomságot akarok főzni, legalább a dupláját kell beszerezni, hogy legyen mit megfőzni is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karalábékat kivájjuk úgy, hogy vékony falat hagyunk. A kivájt darabokat félretesszük.
  2. A darált húst összekeverjük a tojással, az előzőleg félig megfőtt rizzsel, ízlés szerint sózzuk, ízesítjük a fűszerekkel. Az így elkészített tölteléket lazán beletöltjük a karalábékba. A maradék tölteléket gombóc formájában a karalábé mellé tesszük.
  3. A megtöltött karalábékat megfelelő méretű lábosba egymás mellé helyezzük, a kivájt karalábédarabkákkal együtt. Annyi vizet öntünk alá, hogy háromnegyedig ellepje. Ízesítjük sóval, esetleg vegetával, majd kis lángon, fedő alatt puhára főzzük.
  4. Ha kész, kiszedjük a töltött karalábékat (ill. a gombócokat).
  5. A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, amit hozzáöntünk a karalábédarabkákhoz, beletesszük az apróra vágott petrezselymet, és hagyjuk egyet "rottyanni". Visszahelyezzük a töltött karalábékat (ill. a gombócokat).
  6. Melegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 31
össznézettség: 68 334
elküldve: 18
receptkönyvben: 722
elkészítve: 38/52
Facebookon megjelent: 2

szakács

Mancika

Mióta szakács: 2010.01.07.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

darált hússal töltött karalábé, tejfölös töltött karalábé, karalábé töltve

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kikcse
Kikcse Tue, 2016-05-10 11:56

Nagyon finom, és nagyon laktató! Ízlett az egész családnak! Menüs lett.... :)

Etelka100
Etelka100 Wed, 2015-05-06 20:57

Most készítettem el zsenge karalábéból , olyan lett mint az álom!

margit42
Mancika / margit42 Thu, 2015-05-07 08:44

Kedves Etelka!
Örülök, hogy ízlett, én is akár minden nap megenném.
Szép napot !

Koni08
Koni08 Sun, 2015-04-26 21:24

Hello, azt szeretnem kerdezni, hogy a kivajt karalabedarabokkal mit kell tennunk? Melle tesszuk foni? Koszi

margit42
Mancika / margit42 Mon, 2015-04-27 09:19

Szia Koni!
Amint a receptben is olvasható: "A megtöltött karalábékat megfelelő méretű lábosba egymás mellé helyezzük, a kivájt karalábédarabkákkal együtt." Jó étvágyat

margit42
Mancika / margit42 Mon, 2015-04-27 10:57

Hello! Remélem ízleni fog, én is megkívántam, úgyhogy holnap ez lesz az ebéd. Szép napot!

Damilli
Damilli / Damilli Sat, 2012-05-19 19:17

Szia Mancika,
Nagyon guszta! Én is szinte ugyanígy csinálom, csak a mártást össze szoktam turmixolni, meg a biokaralabé esetén egészseges zsenge leveleket is teszek a mártásba.
Üdv. Damilli

margit42
Mancika / margit42 Sun, 2012-05-20 09:16

Szia Damilli!
Jó ötlet, hogy a zsenge leveleket is beleteszed, legközelebb, ha szép friss karalábét találok, én is felhasználom. Én nem turmixolom a mártást, mert jobban szeretem, ha van benne rágnivaló.
Minden jót kívánok.Üdv.Mancika

452
darált sertéshús 40 dkg
tojás 1 db
karalábé 4 közepes db
rizs 10 dkg
tejföl 2 dl
finomliszt 1 evőkanál
petrezselyem 1 csokor
borsikafű 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint