Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött karalábé Glaser konyhájából

Töltött karalábé Glaser konyhájából
Töltött karalábé Glaser konyhájából
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tölteléket zsemle helyett készíthetjük maréknyi párolt rizzsel.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst összegyúrjuk a zsemlemorzsával, tojással és a petrezselyem felével. Sóval, borssal ízesítjük.
  2. A karalábékat meghámozzuk, a közepüket karalábévájóval kifúrjuk. A húsos masszát a karalábék üregébe töltjük, a maradék masszából golyókat formázunk.
  3. A karalábékat egy lábasba tesszük, felöntjük a levessel, felforraljuk, majd közepes lángon, lefedve, kb. 25 percig főzzük. Hozzáadjuk a kivájt karalábé darabokat és a húsgolyókat, további 10-15 perc alatt puhára főzzük. A töltött karalábékat kiszedjük.
  4. A tejfölt és a tejszínt a liszttel simára keverjük, majd a főzőlébe keverjük, kb. 2-3 percig forraljuk, míg mártásszerűen besűrűsödik.
  5. Belerakjuk a karalábékat, és jól átmelegítjük.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 15 708
elküldve: 6
receptkönyvben: 270
elkészítve: 10/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hússal töltött karalábé, töltött karalábé főzve, tejfölös töltött karalábé

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Wed, 2015-04-22 17:29

Nagyon finom volt. Jó a recept, könnyü volt követni, minden stimmelt. Jobban ízlett, mint a rizzsel készített karalábé. Köszi. Zsuzsa

marti48
Marti48 / marti48 Wed, 2013-07-17 00:23

Nagyon guszta, es biztosan olyan finom, mint amilyen guszta! Imadom. En is zsemlemorzsaval keszitem. Gratulalok a receptjeidhez, mar belepesem elött megszerettem az oldaladat.

Üdvözlettel,
Marti

501
karalábé 2 közepes db
darált sertéshús 250 g
zsemlemorzsa 1 ek
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0.5 csokor
alaplé 5 dl
tejföl 50 ml
habtejszín 50 ml
finomliszt 1 ek