Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött kelkáposzta zöldségekkel

Töltött kelkáposzta zöldségekkel
Töltött kelkáposzta zöldségekkel
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hagyományos rakott kelnek indult, a végeredmény végül valami más lett. :)

hozzávalók / 4 adag

Töltelék

Batyuk

Szólj hozzá!

elkészítés

Töltelék

  1. A rizst másfélszeres mennyiségű vízben megfőzzük. (körülbelül 4 dl)
  2. Apróra vágjuk a hagymát, és a zsíron üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a sertéshúst. Fűszerezzük sóval, borssal és római köménnyel.
  3. Amikor a hús kifehéredett, és néhány perce már rotyog, hozzáadjuk a megfőtt rizst. (Ha az még nem puhult meg teljesen, adunk az egészhez egy pici vizet és addig főzzük míg felszívja a rizs a vizet.) Jól összeforgatjuk az egészet, majd lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a fűszerpaprikát is, ezzel is elkavarjuk.

Batyuk

  1. Amíg a tölteléket készítjük érdemes felrakni vizet egy nagyobb fazékban a káposzta leveleinek. A káposzta leveleket megmossuk és a vastagabb részeket eltávolítjuk. Forrásban lévő, enyhén sós vízbe tesszük őket néhány percre.
  2. Előkészítünk egy tetszőleges tepsit, a szalonna szeletekkel kizsírozzuk.
  3. Az előfőzött káposztaleveleket megtöltjük a töltelékkel és szépen a tepsibe rendezzük, majd tetszés szerint a többi hozzávalót is mellé pakoljuk. A lényeg, hogy a füstölt szalonna szeletek kerüljenek a batyuk tetejére. Így finom, ropogósra sülnek, és az ízük átjárja a tölteléket is.
  4. Ezután betoljuk a sütőbe és közepes lángon addig sütjük, míg a szalonnák megpirulnak. (Nekem ez majdnem egy óra volt, de szerintem sütőtől is függ.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 28-30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 469
elküldve: 0
receptkönyvben: 94
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

SáfrányKata

Mióta szakács: 2015.07.14.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott kel, rakott káposzta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

509
darált sertéshús 30 dkg
rizs 1 bögre
vöröshagyma 1 közepes db
sertészsír 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
római kömény 1 csipet
fűszerpaprika 1 teáskanál
kelkáposzta levél 8 db
paradicsom 3 db
lila hagyma 1 db
fokhagyma 4 gerezd
füstölt szalonna 6 dkg