Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött kelt tészta tulipán

Töltött kelt tészta tulipán
Töltött kelt tészta tulipán
100 perc / előkészület: 70 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy erdélyi ismerősömtől kaptam a receptet. :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és dagasztjuk, majd duplájára kelesztjük.
  2. 6 felé vágjuk, mindegyikből kis cipót formázunk és egyenként oválisra kisodorjuk.
  3. Megkenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk fahéjas cukorral és feltekerjük.
  4. Mindkét végét bevágjuk, de az egyik végét majdnem a feléig felvágjuk.
  5. Hosszabbik bevágásnál mindkét oldalához felhúzzuk (kép alapján).
  6. Tepsibe tesszük, megkenjük tojással, megszórjuk kristálycukorral, és előmelegített sütőben sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 7 306
elküldve: 6
receptkönyvben: 194
elkészítve: 15/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1091 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kelt tulipán, kelt tészta, fahéjas kelt tulipán

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tunderanyo
Tunderanyo Tue, 2013-07-30 17:24

Kedves Salamon Csilla!
Elkészítettem ezeket a csodálatos tulipánokat.
Nemcsak szép,de nagyon finom is.
Köszi a receptet,sokszor látogatok az oldaladra és mindig sikeres a végeredmény.
Legyen szép napod.
Tündéranyó

nika26
nika26 Thu, 2012-07-12 23:07

Fantasztikus alkotás! Mivel kisfiam a Tulipán oviba jár, egyértelmű volt, hogy kipróbáljuk, és megmutatjuk az oviban is. A tulipánok elsőre gyönyörűre sikerültek, szerintem semmi ördöngősség nincs benne, viszont az oviig nem jutottak el. Addigra eltűntek :-/ . Reméljük a következő adagból tudunk menteni, de nem tudom, hol tudnék róluk képet mutatni.
Csilla, köszönet a receptért, és az ötletért :-)

candyqueen
CandyQueen / candyqueen Tue, 2012-05-22 08:38

Ez a hajtogatósdi nekem se volt tiszta, de Skorpió linkjén nagyon jól látni. Köszi érte Skorpió!!! :)

Csilla, neked pedig nagy köszönet, hogy elhoztad nekünk ezt a receptet! :)

il-di.
Il-di. / il-di. Mon, 2012-05-21 23:10

Papírral kiorigamiztam :) Annyira egyszerű, de olyan ötletes! Már alig várom, hogy a családot elámítsam :) Köszönet a különleges formáért! Üdv.: il-di.

Skorpió
Skorpió / Skorpió Mon, 2012-05-21 18:24

Kedves érdeklődők!

Egy kis segítséggel szolgálnék eme szép sütihez.
Én ezt a sütit orosházi banánnak ismerem - szerintem lehet hogy ugyanaz, csak itt a kialakítás tulipános :)
http://moldvanmonika.blogspot.com/2009/09/oroshazi-banan.html
http://katalin-konyha.blogspot.com/2012/05/oroshazi-banan-vagy-inkabb-tu...

Nagyon szépek a tulipánjaid Csilla!

Szép estét, üdv: Skorpió

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2012-05-21 17:46

Nagyon szééép! :) Csak sajnos a feltekerés-bevágás-visszahajtásnál belekeveredtem, pedig úgy szeretném megsütni.
Üdv: Fahéj

andora22
andora22 Mon, 2012-05-21 15:33

Nagyon gyönyörű!
De a formázásnál elvesztettem a fonalat - lehet, innom kéne még egy kávét?
Tehát: van a 6 feltekert cipó; ezekből egy-egy tulipán lesz? A vágás és a felhúzás hogy is van?
Szeretném elkészíteni, ezért elnézést kérek az értetlenkedésért.
További szép napot kívánok!

eseme
szabó emese / eseme Mon, 2012-05-21 13:35

Ez fantasztikusan jól néz ki. Ez már nem is süti, hanem képzőművészet.
Lényeg a lényeg, ha én találkoznék egy ilyen sütivel, gondolkoznék, hogy bele merjek-e harapni.
De biztos fincsi is.

510
finomliszt 30 dkg
tojás 1 db
margarin 5 dkg
élesztő 2.5 dkg
tej 1.5 dl
cukor 3 ek
margarin 1 ek
fahéj 0 ízlés szerint
cukor 2 ek
tojás 1 db
cukor 2 ek