Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött kenyér LilaPadlizsántól

Töltött kenyér LilaPadlizsántól
Töltött kenyér LilaPadlizsántól
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A barátom anyukájától tanultam a receptet, kicsit változtattam rajta. Bárhol, bármikor biztos siker! 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat keményre főzzük, majd ha kihűltek, lereszeljük őket.
  2. Az összes száraz alapanyagot apró kockára vágjuk, a vajat felolvasztjuk.
  3. Az olvasztott vajat, a lereszelt tojásokat, a tömlős sajtot, a felolvasztott vajat és a tejfölt egy tálban összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük.
  4. A bagettek végét levágjuk, jól megtömjük őket (fontos, hogy jól megtömjük őket, különben nem lehet szépen szeletelni). (Hogy hány bagettre van szükségünk, ez a bagett méretétől függ, én a kisebbeket ajánlom, mert könnyebb őket megtölteni. Ez a mennyiség 7-8 kisebb bagett megtöltéséhez elegendő.)
  5. A megtöltött bagetteket egyesével alufóliába csavarjuk, majd egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  6. Éles késsel vagy elektromos késsel 1-2 cm vastag szeletekre vágjuk.
  7. Zöldségekkel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 968
elküldve: 7
receptkönyvben: 111
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: 1

szakács

LilaPadlizsán

Mióta szakács: 2012.09.25.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
mikor: mindig, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

töltött bagett, töltött szendvics, bagett töltve

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

LilaPalizsán
LilaPadlizsán / LilaPalizsán Wed, 2013-09-04 07:09

Szia lili22!
Én úgy töltöm, hogy a 2 vég levágása után egy fakanál nyelének segítségével " kituszkolom" a bagett belsejét, hogy a végén csak a héj maradjon! A már üreges bagettet egy darab alufóliára állítom, és belekanalazom a már elkészített masszát! Igyekszem minél jobban megtömni, hogy majd szépen lehesen szeletelni! Ujjaimmal, kanállal segítem!
Remélem így pontosabb voltam! Jó töltögetést!;)

lili22
lili22 Tue, 2013-09-03 20:15

Kedves LilaPadlizsán!

Nagyon szeretném kipróbálni a receptet. Leírnád részletesebben, hogy kell megtölteni a bagetteket miután levágtam a végét! Köszönöm a segítséget!
Lili22

1242
sonka 20 dkg
tömlős krémsajt 15 dkg
újhagyma 6 db
főtt tojás 5 db
vaj 20 dkg
tejföl 2 dl
csemegeuborka 8 közepes db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bagett 70 dkg