Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött kifli Évi nénitől

Töltött kifli Évi nénitől
Töltött kifli Évi nénitől
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudtam, mit küldjek a gyerekkel az iskolába. Kinyitottam a hűtőszekrényt, és ezeket kukáztam ki belőle. Egy morzsát sem szeretek kidobni. Milyen szerencse, hogy ezt sütöttem, mert így másnap mindannyian ezt tudtuk vinni tízóraira, és hála a vajnak és krémsajtnak, még finom puha volt.

hozzávalók / 12 adag

Tésztához:

  • 40 dkg tönköly fehér liszt
  • 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 170 g joghurt
  • 80 g tej
  • 1 tk méz
  • 2,5 dkg élesztő
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 7 dkg olvasztott vaj
  • 1 kisebb tojás
  • 1/2 citrom leve
  • 1 tk só

Töltelékbe:

  • 2 ek olaj az aszalt paradicsomról
  • 15 dkg aszalt paradicsom
  • 20 dkg barna csiperke
  • bors
  • 5 dkg paraszt sonka
  • 5 dkg csemege karaj
  • 2 ek pizzaszósz
  • 1 tk kakukkfű
  • 3 ek frissen reszelt parmezán sajt

Tetejére:

  • 1 kis felvert tojás
  • 7-8 dkg reszelt ementáli sajt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk elkeverjük benne a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, megkelesztjük.
  2. A tészta hozzávalóiból dagasztógépben lágy tésztát gyúrunk, amit langyos helyen 1 órát kelesztünk.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 50 cm átmérőjű körré, és 12 cikkre felszabjuk.
  4. Kevés paradicsomos olajon 5 perc alatt megpirítjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk.
  5. Késes aprítóban a töltelék hozzávalóit összedaraboljuk ízlés szerinti méretre, majd a körcikkek széles végébe teszünk egy púpos teáskanálnyit belőle, feléig elsimítjuk, majd feltekerjük a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és további negyed órát kelesztjük.
  6. Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra hőlégkeverésen, és a kifliket 20 perc alatt aranybarnára sütjük .
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 865
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sonkás kifli, gombás kifli, töltött sós kifli

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-06-09 12:02

Vass, Te egy varázsló vagy! Mentettem ( miután átrendeztem a receptkönyvemet), köszi, T:)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-06-10 17:36

Szia Torma!
Neked is betelt? Én már ezer éve küldözgetem magamnak emailen a kiszemelt recepteket. Sajna nagyon szeretek vásárolni, úgyhogy gyakran kell hűtő ürítési akciót szerveznem, így furton-furt főzök, sütök. Jelzem, babázok Rozival (rozsos), Jenővel (fehér) és Kelével (kefires)kovászaim. Gondjukat viselem. Kele már 3 napos, úgyhogy holnap-holnapután kerítek rá sort, hogy bedolgozzam valami finomba. Most nem leszek kutyaütő, remélem nem lesz hátráltató a csapadékos, borús időjárás. szoríts nekünk. Üdv: Vass

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-06-11 01:33

En is emailezem magamnak a recepteket! Már vagy egy milliót szeretnék kipróbálni! A kefíres kovászod az én receptem szerint kevert, vagy változtattál rajta? Érdekes lenne kipróbálni hosszu távra....én tobbszor is betettem a hűtőbe es gyönyörűen habos, aktív maradt....tovabb aktív marad (2 napig is!) mint a kefir nelkuli vadkovász, ami jó benne. ..
Jó "babázást"!!! T:)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-06-10 17:37

Köszönöm szépen. Azért jó, mert ötletet ad. Nagyon sok mindent kitalálok, hogy eltüntessem azt a sok mindent, amit megvásároltam. Üdv: Évi néni