Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött kiflik

Töltött kiflik
Töltött kiflik
20 perc / sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akár több napig is eláll, roppanós, mégis omlós aprósütemény.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A töltelék lehet dió, mák, gesztenye, mandula, lekvár.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk, 6 részre osztjuk, elnyújtjuk, olajjal (vagy olvasztott vajjal, margarinnal) megkenjük.
  2. Feltekerjük, mint a palacsintát, és egy éjszakára pihentetjük.
  3. Felszeleteljük 2-3 centis darabokra, mindegyiket kinyújtjuk, és megtöltjük.
  4. Kifli formára összehajtjuk, előmelegített sütőben kisütjük.
  5. Porcukorral megszórjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 466
elküldve: 6
receptkönyvben: 343
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Veres Mari

Mióta szakács: 2012.11.08.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
diéta: cukormentes
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kiskifli, hókifli, diós kifli, mákos kifli, lekváros kifli

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

699
finomliszt 50 dkg
vaj 25 dkg
tojás 1 db
tojássárgája 2 db
tejföl 2 dl