Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött kiflik kenyérlángos-tésztából

Töltött kiflik kenyérlángos-tésztából
Töltött kiflik kenyérlángos-tésztából
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Töki pompost sütöttem, és maradt a tésztából egy kicsi (hogy ne legyen túl vastag a töki pomposom tésztája). Ez a mennyiség a töki pomposhoz lett kitalálva, szóval ebből sok-sok-sok kis kifli készülhet, vagy felezzük az adagot.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Főzzük meg a krumplikat sós vízben, majd, ha egy picit kihűltek, törjük össze. Amíg főnek a krumplik, addig futtassuk fel az élesztőt a langyos tejben egy pici cukorral. A lisztet gyúrjuk össze a krumplival, tejföllel, a felfuttatott élesztővel, pici sóval. Ha túl sűrű a tészta, adjunk hozzá vizet (amennyit felvesz). Akkor jó a tészta, ha könnyen gyúrható. Ha kész a dagasztás, akkor tegyük félre a tésztát megkelni. Én mindig kikenem egy kicsi olívaolajjal az edényt, hogy a tészta ne ragadjon az edény falához és könnyen kiborítható legyen.
  2. A füstölt sajtot, trappista sajtot, kolbászt, bacont csíkokra vágjuk, amíg kel a tészta. A megkelt tésztát négy részre osztjuk. Fogjuk az első kupacot, lisztezett deszkán kinyújtjuk. Háromszögeket vágunk és beletesszük a kiválasztott hozzávalókat, majd felcsavarjuk. Én egy kolbász csíkhoz, egy trappista csíkot vagy füstölt sajt csíkot tettem. De azzal töltjük a kifliket, amivel akarjuk, akár fűszeres túróval, vagy töpörtyűkrémmel stb.
  3. Előmelegített sütőbe tesszük a kiolajozott sütőpapíros tepsire pakolt kifliket és barnulásig sütjük. Meg lehet kenni a kiflik tetejét tojássárgákkal.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 908
elküldve: 1
receptkönyvben: 17
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: sós süti
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Töki pompos tésztámból töltött kiflik, kolbásszal és sajttal töltött kiskiflik, kolbászos-baconös-sajtos töltött kifli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

238
burgonya 2 közepes db
tej 1 dl
élesztő 25 g
cukor 2 csipet
finomliszt 500 g
tejföl 1 dl
0 ízlés szerint
víz 2 dl
bacon 50 g
kolbász 50 g
füstölt sajt 30 g
trappista sajt 30 g