Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött krumpli Kattika konyhájából

Töltött krumpli Kattika konyhájából
Töltött krumpli Kattika konyhájából
85 perc / előkészület: 15 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az étel is egy kedves barátomnak készült.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sima vagy akár fokhagymás tejföllel kínáljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat meghámozzuk, és kivájjuk (pl karalábévájóval), minél nagyobb üreget képezve. A kivájt részt sem dobjuk el, azt is beletesszük a tepsibe, a krumplik alá, illetve közé.
  2. A darált húst összekeverjük a fűszerekkel, az apróra vágott paradicsompaprikával és hagymával, majd ezzel a keverékkel megtöltjük a krumplik kivájt üregét.
  3. Mindegyik krumplira egy kávéskanál olajat csorgatunk, és annyi vizet töltünk alája, hogy kb. 1 ujjnyi magasságba legyen, majd lefedjük alufóliával.
  4. Előmelegített sütőben kb. 60 percig pároljuk, majd levesszük az alufóliát, és hagyjuk még pár percet pirulni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 733
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kattika

Mióta szakács: 2011.11.07.
126 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hússal töltött krumpli, darált sertéshússal töltött burgonya, fűszeres hússal töltött burgonya

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyihaj
nyihaj / nyihaj Thu, 2012-02-09 15:28

Kedves Kattika!
Köszönjük a receptet, nagyon finom!!! Nagyon tetszik, hogy nem kell előre megfőzni a krumplit! Legközelebb darált hússal készítem, biztos nagyon finom, ahogy belesül a krumpliba az íze! Ma a maradék sült húst hasznosítottam és azt töltöttem a krumplikba :) Volt még egy ujjnyi füstölt tarján, azt felkockáztam apróra és rászórtam a krumplidarabokra. Mennyei lett!

kattika
Kattika / kattika Thu, 2012-02-09 16:14

Örülök, hogy tetszik a recept, ez egyébként az egyik legjobb barátom (aki fiú) kedvenc kajája az én receptjeim közül. Pedig nagyon egyszerű... Ha kipróbálod majd írd meg, hogy milyen lett, hogy ízlett :) Jó étvágyat hozzá! Ja, és a te töltött krumplid ötlete is jól hangzik!

hsgyorgyi
hsgyorgyi Thu, 2012-02-09 12:59

Szia Kattika!
Köszönöm a gyors választ. Azt hiszem, hogy mással fogom helyettesíteni, mert azt sem tudom, hogy merre van Csíkkarcfalva. Köszi Györgyi

hsgyorgyi
hsgyorgyi Thu, 2012-02-09 11:49

Kedves Kattika!Miből áll a Maczalik fűszerkeverék?Én még sosem hallottam róla. Helyettesíthetem valamivel? Köszi Györgyi

kattika
Kattika / kattika Thu, 2012-02-09 11:51

Szia Györgyi! Ezt a fűszerkeveréket Csíkkarcfalván készíti egy bácsi, ha utad van errefelé, érdemes bevásárolni belőle. Amúgy az összetevői: bazsalikom, szurokfű, csombor, kapormag, borsikabogyó, koriandermag, mustármag, édespaprika. Szerintem helyettesíthető Provence-i fűszerkeverékkel is, vagy akár el is hagyható, nem lesz belőle különösebb gond :)

295
burgonya 10 közepes db
darált sertéshús 25 dkg
paradicsompaprika 0.5 db
vöröshagyma 1 kis fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1.5 ek