Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött krumplis tészta

Töltött krumplis tészta
Töltött krumplis tészta
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a varecha.sk oldalán találtam. Az eredeti receptben van élesztő is, de mivel nekem épp nem volt otthon élesztőm, elkészítettem anélkül, nagyon finom lett így is. A fiamnak virslivel töltöttem meg, mert ő a hot-dog imádója. A férjemnek sajtal és sonkával, mert ő meg viszont a sajtos dolgokat szereti. Így mindenki a maga kedvére ehetett.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

ajánlat

Sört kínálhatunk mellé (felnőtteknek).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból síma tésztát gyúrunk (olyan tészta, mint a krumplis gombóc).
  2. Széttsodorjuk 0,5 cm vastagságúra, és 8x6 cm-es téglalapokra vágjuk.
  3. Megtöltjük a sajt-sonka-virsli (vagy amivel szeretnénk, ízlés szerint) valamelyikével, és összenyomjuk a végeket úgy, hogy sütés közben ne folyjon ki belőle a sajt.
  4. Forró olajban/zsírban kisütjük (akinek van fritőze, az abban is kisütheti öket).
  5. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat/zsírt leitassuk róluk.
  6. Ebből az adagból kb. 30 db lesz (attól függ, milyen nagyokra csináljuk).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 771
elküldve: 2
receptkönyvben: 326
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: sörös receptek
kategória: sós süti
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: szlovák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krumplis tészta, töltött burgonyás falatok, sonkás-sajtos burgonyás párna, virslivel töltött párnák

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tánya88
vNóra / Tánya88 Fri, 2011-07-01 18:16

ez az egyik kedvenc tésztám, nagyon egyszerű elkészíteni :)
én szilveszterkor szoktam a virslidarabok köré tekerni ezt a tésztát és sütőben szép aranybarnára sütni vagy vendégvárónak kiszúrt körökbe tölteni darált húst, párolt káposztát, stb. és azt is sütőben megsütni :)

fagi87
fagi87 Fri, 2011-10-14 18:34

a sutoben sult varianshoz szoktal elesztot hasznalni?

Lilla777
Lilla777 Mon, 2011-03-21 17:05

Nagyon guszta, főleg a virslis. Igazán remek receptnek tűnik. Ki fogom próbálni. Köszönöm, hogy megosztottad!

timici
timici Thu, 2011-02-24 21:28

Bocsánat,most olvastam el a storyban leírtakat.A kérdésem az élesztővel kapcsolatban tárgytalan.

644
finomliszt 350 g
burgonya 150 g
1 teáskanál
vaj 50 g
tojás 1 db
napraforgó olaj 2 dl
sajt 10 dkg
sonka 10 dkg
majonéz 1 ek
ketchup 1 ek
mustár 1 ek