Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött lángos ahogy margo80 készíti

Töltött lángos ahogy margo80 készíti
Töltött lángos ahogy margo80 készíti
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom és laktató!

hozzávalók / 5 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kevés vízben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a liszthez, beletesszük a sót és annyi vizet, hogy lágy tésztát kapjunk. Hagyjuk kelni.
  2. Ha megkelt, olajos kézzel csípünk belőle egy darabot, és kinyújtjuk. Túl vastag ne legyen, mert akkor nehezen fog átsülni. Megkenjük fokhagymával, amit előzőleg lereszeltünk, és pici vízzel, sóval kikevertünk. A szélét ne kenjük meg, mert akkor nem fog összeragadni, amikor feltekerjük. Majd megkenjük a tejföllel, és a szélére rakunk egy egész virslit, majd megszórjuk reszelt sajttal. Itt is fontos, hogy a szélére ne kerüljön sajt. Feltekerjük úgy, hogy először az oldalait hajtjuk be, majd a virslis felétől indulva feltekerjük. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen hézag, mert sütés közben ki fog folyni a sajt és a tejföl.
  3. Forró olajban kisütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 198
elküldve: 1
receptkönyvben: 34
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

margo80

Mióta szakács: 2015.01.19.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: lángos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 5 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

virslis lángos, lángos töltve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

696
finomliszt 500 g
friss élesztő 2 dkg
1 teáskanál
víz 3 dl
fokhagyma 2 gerezd
füstölt virsli 20 dkg
trappista sajt 20 dkg
tejföl 2 dl