Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött lángos fokhagymás tejföllel

Töltött lángos fokhagymás tejföllel
Töltött lángos fokhagymás tejföllel
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezzel az étellel a szomszédasszonyom ismertetett meg, és azóta a család egyik kedvence.

Egyszerű, kiadós és olcsó étel. A fokhagymás tejföl pedig... Régebben nem gondoltam volna, hogy egy bolognai raguhoz illene a fokhagymás tejföl, de ezután átértékeltem! Mi már sima lángost szinte csak a strandon eszünk. Azt a dolgot pedig, hogy a bolognai szósz porból van, nézzétek el nekem egy ilyen ételnél.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A mártogatóshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta: beleöntjük egy tálba a lisztet, a közepébe mélyedést csinálunk és beleöntünk egy kis langyos vizet, a teáskanálnyi cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Ha az élesztő felfutott, jöhet bele a só és a tojás. Elkezdjük összeállítani a tésztát, óvatosan langyos vizet adunk még hozzá, és szép simára gyúrjuk. Ne legyen kemény a tészta, inkább legyen lágyabb, folyósabb állagú. Mikor szépen kidolgoztuk a tésztát, akkor adjuk hozzá az olvasztott margarint és ezzel is simára dolgozzuk. Lefedjük, és meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
  2. Amíg a tészta kel, addig elkészíthetjük a tölteléket. A bolognai szószt az előírásnak megfelelően elkészítjük, de egy kicsit tovább főzzük, hogy jobban besűrűsödjön.
  3. A fokhagymát megpucoljuk és belenyomjuk a tejfölbe, picit megsózzuk. Félretesszük.
  4. Egy nagyobb tálcát kiolajozunk. A tésztából nagyobb darabokat tépkedünk, gombócokat formázunk, és a tálcára rakjuk. (Nekem ebből a mennyiségből 4 nagy lángosom lett, de ízlés kérdése, ki mekkorákat csinál.) Megint hagyjuk egy kicsit kelni (15 perc).
  5. Egy serpenyőben olajat melegítünk (meleg legyen az olaj, de ne forró, mert különben nem fog átsülni a lángos). Az olajos tálcát kilapogatunk egy tésztagombócot, és az egyik felére bolognai ragut kanalazunk, majd a másik oldalát ráhajtjuk és nagyon alaposan lelapogatjuk a szélét. Mehet a serpenyőbe, fedővel lefedve kis lángon sütjük, mert lassabban sül át a hagyományosnál!
  6. Ha mind kisült, fokhagymás tejföllel kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 7 545
elküldve: 2
receptkönyvben: 59
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Timike85

Mióta szakács: 2012.06.04.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: lángos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bolognai szósszal töltött lángos, húsos töltött lángos, fokhagymás tejföllel tálalt húsos lángos

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2013-03-26 14:02

Laktató finomság,...jó ár, jó készülődés,..minden szuper, már érzem az illatát, mentés.. :)
Éva-Anyóca

1794
finomliszt 40 dkg
tojás 1 db
friss élesztő 2 dkg
margarin 5 dkg
cukor 1 teáskanál
1 ek
víz 3 dl
napraforgó olaj 5 dl
darált sertéshús 25 dkg
bolognai alap 1 csomag
tejföl 450 g
0 ízlés szerint
fokhagyma 10 gerezd