Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött mandulás puszedli

Töltött mandulás puszedli
Töltött mandulás puszedli
27 perc / előkészület: 15 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezúttal puszedlit készítettem, hiszen bármilyen olajos magból készíthető. Finom, és tökéletes a kávéhoz. Nem okoz csalódást.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 4 db tojásfehérjét cukorral kemény habbá felverjük
  2. A porcukrot összekeverjük előre megpirított szeletelt mandulával. Ezután ledaráljuk a porcukor-mandula keveréket.
  3. A felvert cukros tojáshabhoz adjuk a porcukros pirított darált mandulát, egy csipet sót és a vaníliás cukrot. Óvatosan kézzel keverjük össze, nehogy összeessen a hab.
  4. Habzsákba töltjük. Sütőpapírra kicsi félgömbformákat nyomunk.
  5. 180 C-fokos előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük.
  6. Amikor elkészült, a papíron hagyjuk kihűlni, mert ha melegen vesszük le róla, akkor összetörhet a puszedli.
  7. A tejszínhabbal a porcukrot, kakaóport, csokireszeléket összekeverjük, amíg krémmé nem válik. A puszedli talpára nyomunk egy kisebb mennyiséget a csokikrémből, és egy másik puszedlivel ragasztjuk össze.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 275
elküldve: 3
receptkönyvben: 104
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Buday Péter

Mióta szakács: 2015.09.02.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mandulás tallér, csokitöltelékes korong

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

etoc
etoc / etoc Thu, 2015-12-31 17:52

Csodálkozom, ehhez a recepthez még nincs hozzászólás.
Mi borzasztóan örültünk ennek a habcsóknak, mert glutén-, tej-, szójamentes úgy, hogy semmi különleges hozzávalót nem kell beszerezni, egyszerű falusi házban is megtalálhatók az összetevők, és olyan könnyű elkészíteni, hogy szinte vicc.
Most készül másodjára, igaz, a mandulát dióval helyettesítjük, és a cukrot is leredukáltuk olyan 10 dkg körülire, de mindenképp nagyon hálásak vagyunk ennek a receptnek, mert bármikor el tudjuk készíteni az allergiásoknak.

893
tojásfehérje 4 db
cukor 4 dkg
porcukor 25 dkg
mandula 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
habtejszín 2 dl
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
porcukor 5 dkg
étcsokoládé 10 dkg