Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött mézes pogácsa

Töltött mézes pogácsa
Töltött mézes pogácsa
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorom kedvenc sütije!
Kicsit pepecselős, de szerintem nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a mézet (kicsit meglangyositva), a porcukrot, a darált diót és a tojássárgáját, és alaposan kikavarjuk.
  3. A szódabikarbónát elvegyítjük a liszttel, és alaposan összegyúrjuk a mézes-diós-margarinnal.
  4. A kész tésztát 2 részre osztjuk, és 1 órát hideg helyen pihentetjük.
  5. Pihentetés után kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, és  pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A fölső részt megszórhatjuk darát dióval, és lyukas közepű szaggatóval szaggatjuk ki.
  6. Megsütjük.
  7. A krémhez a margarint habosra keverjük.
  8. A porcukrot, a tojássárgáját és a citromlevet gőz fölött sűrűre főzzük.
  9. Ha kihűlt, a margarinnal összekeverjűk.
  10. Végül a korongokat összeragasztjuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 179
elküldve: 3
receptkönyvben: 145
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

DrHouse

Mióta szakács: 2011.04.04.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

citromos krémmel töltött diós korongok, mézes sütemény

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2011-06-23 11:26

Köszi a választ!
Úgy gondoltam, hogy sütés és összeragasztás után mennyit kell várni, hogy puha legyen, mert a mézes tésztájú sütik be szoktak keményedni, és várni kell vagy egy éjszakát, vagy akár több napot is, hogy fogyasztható állapotba kerüljenek.
Szép napot!
Tímea

DrHouse
DrHouse / DrHouse Fri, 2011-06-24 10:03

Tímea!
"A puding póbája az evés":DDDDDD
Akár azonnal is fogyaszthatod:), de póbáld ki, garantálom nem bánod meg:)
Tivadar

Tmea
Tmea / Tmea Wed, 2011-06-22 13:05

Kedves Dr House!

Biztos, hogy csak negyed dkg margarin kell hozzá? Azt nem lehet kikeverni még mokkáskanállal sem...:-))
Továbbá azt szeretném még kérdezni, hogy mézes süti lévén, kell-e pihentetni, vagy ez nem az a keményedős fajta mézes tészta?
Előre is köszi a választ!
T

DrHouse
DrHouse / DrHouse Thu, 2011-06-23 11:16

Kedves T!:)

Igazad van, javítottam, mert negyed kg. Köszönöm, hogy szóltál!
A kérdésed nem igazán értem. 4. pont vastag betű, 1 órát pihentetni hűtöben:) Gondolom, az világos számodra, ezt a sütit előre el lehet/kell készíteni. És a krém is hozzásegít ahhoz, hogy puha legyen.
Remélem segítettem!:))
DrHouse:)

DrHouse
DrHouse / DrHouse Thu, 2011-06-23 11:14

Kedves T!:)

Igazad van, javítottam, mert negyed kg. Köszönöm, hogy szóltál!
A kérdésed nem igazán értem. 4. pont vastag betű, 1 órát pihentetni hűtöben:) Gondolom, az világos számodra, ezt a sütit előre el lehet/kell készíteni. És a krém is hozzásegít ahhoz, hogy puha legyen.
Remélem segítettem!:))
DrHouse:)

1688
margarin 25 dkg
méz 10 dkg
porcukor 5 dkg
dió 12 dkg
tojássárgája 1 db
finomliszt 40 dkg
szódabikarbóna 1 késhegynyi
dió 5 dkg
porcukor 16 dkg
tojássárgája 2 db
citromlé 1 citromból nyert
margarin 15 dkg