Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött minipizzák

Töltött minipizzák
Töltött minipizzák
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha bolognai spagettit készítek, jó sokat főzök egyszerre, mert mindenki nagyon szereti, és másnap is szívesen megesszük. De ha még harmadnapra is marad, akkor jön az alternatív felhasználás. Attól függően, hogy mennyi marad, vagy melegszendvics-, vagy pizzafeltét lesz belőle. Ha feltét lehet, akkor töltelék is, persze a jól bevált pizzatésztámban. Mindenféle alakban nagyon finom. De ha mégsem elég a bolognai ragum a fél kg lisztből készült kelt tésztához, arra találtam ki ezt a lecsós tölteléket. Valahol ettem már hasonlót, igaz, az leveles tésztában volt, de nagyon ízlett. Kelt tésztával is ugyanolyan finom.

 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A bolognai töltelékhez

A lecsós töltelékhez

A tetejére

ajánlat

A hozzávalókat úgy adtam meg, hogy fele tésztába egyik, fele tésztába másik tölteléket szántam. Tehát mindkét töltelék csak kb. 2 dkg lisztből készült tésztához elég! Ez a tészta mindenféle sós töltelékkel finom. Mehet bele kolbász, sonka, sajt, gomba vagy bármilyen megmaradt húsos vagy zöldséges ragu. Itt csak a képzelet szabhat határt. És egy kis praktika: a hatalmas, 10 cm-es pogácsaszaggatóm pedig nem más, mint egy hajdani őszibarack konzerv doboza. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztbe keverjük a sót, az oregánót, az olajat, majd a felfutott élesztővel és a langyos tejjel közepesen lágy tésztát készítünk.
  3. Letakarva, langyos helyen kétszeresére kelesztjük.
  4. A bolognai raguhoz az olajon megdinszteljük a hagymát, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük, hozzákeverjük a paradicsomszószt, és kevés vizet hozzáöntve, lefedve készre pároljuk.
  5. A lecsós töltelékhez az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzátesszük a szintén kis kockákra darabolt paprikát és paradicsomot. Sózzuk, és pár perc alatt megfonnyasztjuk a zöldségeket. Végül hozzáadjuk a pici sóval felvert tojásokat, és kevergetve addig főzzük, míg a tojás meg nem szilárdul.
  6. A közben megkelt tésztát kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, és nagy (nekem 10 cm átmérőjű van) pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  7. A tésztakorongok felén elosztjuk a tölteléket úgy, hogy a széleken egy kis részt szabadon hagyunk. Ezt a részt vízzel, vagy tojással megkenjük, és mindet lefedjük egy üres tésztakoronggal. A széleket lenyomkodjuk.
  8. A másik változat, hogy minden tésztakorong egyik felére tölteléket teszünk, persze a széleket itt is szabadon hagyjuk, majd a másik felét ráhajtjuk a töltelékes részre. A széleket itt is jól lenyomkodjuk.
  9. Kiolajozott tepsire rendezzük a tésztákat. Megkenjük tojással, és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.
  10. Forró sütőben addig sütjük, míg a sajt a tetején pirulni nem kezd.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 416
elküldve: 5
receptkönyvben: 577
elkészítve: 8/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: pizza
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

bolognai töltött pizza, lecsós töltött pizza, kelt tészta bolognai raguval töltve, kelt tészta lecsós töltelékkel,

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gilly
Gilly Thu, 2013-10-24 22:31

Kedves Fahéj!Ez volt a 3.recep amit kipróbáltam Tőled!Egy hatalmas nagy köszönettel tartozom a sorozatos sikerelmenyekert!Mindegyik ötletes es finom!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2013-10-25 05:18

edves Gilly!
Köszönöm az elismerést!További sikeres receptpróbálgatást kívánok!
Üdv: Fahéj

Babanet
Babanet Mon, 2012-01-09 08:46

Köszönöm a receptet! Vendégvárónak szuper! Hihetetlenül jól néznek ki, nagyon guszták és eszméletlen finomak! Én egyből dupla adaggal indítottam, de nem bántam meg!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2012-01-09 13:48

Jól tetted, tapasztalatból tudom, csak úgy eteti magát... :) És örülök, hogy ízlik.

szilagyigizella
iziababa / szilagyigizella Wed, 2011-12-21 06:48

Kedves fahéj köszi a receptet már megcsináltam kétszer most fogom harmadjára az unokáim ha jönnek mindig ezt kérik.Nagyon isteni.Békés ünnepeket.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2011-12-21 11:21

Örülök, hogy tetszik a recept! Neked és családodnak is békés ünnepeket!

pankadraga
Panka / pankadraga Fri, 2011-09-16 07:25

tegnap este megcsináltam, már nincs belőle semmi.
a vendégek és a kollegák is rákaptak. mondjuk otthon volt egy kis hasfájás,
de hiába mondtam, hogy várják meg amíg kihűl... :)
köszi a receptet :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2011-09-16 21:38

Nagyon szívesen! Hát igen, a meleg kelt tészta megviselheti az embert, de ki tud neki ellenállni? :)

molnar zsuzsanna
molnar zsuzsanna Thu, 2011-09-15 11:12

Szia Fahéj!

Óriási az ötlet a mini pizzára is és a konzerv szaggatóra is!
gratulálok, üdv.
Zsuzsa

landrea
landrea Sat, 2011-09-10 07:48

Szia! Ebből az adagból hány darab lesz? Vendégseregnek sütném... :-) Köszi! Andi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2011-09-10 08:34

Szia Andrea!
Nekem a képen lévőből 9 db lett (tehát 18 karikát tudtam kiszaggatni), de elég vastag tésztával, mert mi így szeretjük. Lehet azonban kisebbre szaggatni vagy vékonyabbra nyújtani, akkor több lesz. Ha félbehajtod, akkor természetesen már eleve a duplája lesz belőle.
Üdv: Fahéj

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Fri, 2011-09-09 18:29

Kedves Éva! Bár a magyaros pizza épp akciós a kedvenc pizzázónkban, de ezt most sokkal inkább megenném. Nagyon guszták! Magyaros töltelékkel rendelek most tőled, jöhet a fényposta. :-))) Puszi: Gabi

Ruszkicsaj
Ruszkicsaj / Ruszkicsaj Fri, 2011-09-09 13:42

Olyan nagyon guszta, hogy most pénzt is adnék érte hirtelen..... :-)
Nem mohóság,....a gyermek a pocakomban ezt kívánja...... :-))))))))
Elmentve.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2011-09-09 13:58

Jó ízlése van annak a pici gyermeknek! :) Gratulálok, és szívesen meg is kínálnálak, hogy jól érezze magát a kis pizzaimádó a pocakodban.
Üdv: Fahéj

951
finomliszt 50 dkg
1 ek
oregánó 1 kk
friss élesztő 2 dkg
tej 2.5 dl
napraforgó olaj 5 ek
napraforgó olaj 1 ek
darált sertéshús 20 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
napraforgó olaj 2 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
sűrített paradicsom 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 1 kk
oregánó 1 kk
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 2 ek
paprika 1 db
paradicsom 1 nagy db
0 ízlés szerint
tojás 2 db
tojás 1 db
sajt 10 dkg