Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött napraforgó koszorú tej- és gluténmentesen

Töltött napraforgó koszorú tej- és gluténmentesen
Töltött napraforgó koszorú tej- és gluténmentesen
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamámmal és anyukámmal közösen elkészített sós sütemény. Elég időigényes az elkészítése, sok türelem kell hozzá. Ennek ellenére megéri elkészíteni, mert nagyon szép és nagyon finom. Természetesen ez is tej- és gluténmentesen készült!

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Töltelék

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Töltelék

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd apróra felvágjuk. Ezután kókuszzsíron üvegesre dinszteljük. Majd a füstölt, főtt sonkát ledaráljuk, és hozzáadjuk a mustárt. Végül belekeverjük a megdinsztelt hagymákat.

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit (kivéve az egész tojást) jó alaposan összegyúrjuk. (Ha géppel csináljuk, akkor 20 percig dagasztjuk.) Majd 40 percig kelesztjük.
  2. A kapott tésztát 2 felé vesszük, az egyik felét 5 egyforma részre gömbölyítjük, a másik adag 1/4-ét elvesszük, és a maradékból szintén 5 darab adagot csinálunk.
  3. Az első 5 gombócot kb. 23 cm átmérőjűre egyenként kinyújtjuk. Az elsőt sütőpapírra helyezzük, megkenjük a töltelékkel, majd ismét a tészta következik, és így folytatjuk a rétegezést. Az 5. tésztalapot kicsit nagyobbra nyújtjuk, hogy az oldalát is befedje. A tésztát 8 részre bevágjuk a tészta szélétől 1-2 cm-ig, majd a kapott cikkeket kihatjuk.
  4. Az 5 kisebb gombócot kb. 15 cm átmérőjűre nyújtjuk, és az előzőekhez hasonlóan a töltelékkel rétegezzük. Ezután a nagyobbik tészta közepére tesszük, és 8 részre bevágjuk, majd kihajtjuk. Ezt úgy csináljuk, hogy a szirmok az előző sor szirmai közé essenek. A közepébe helyezzük a félretett 1/4 részt, majd 30 percig pihentetjük.
  5. A megkelt tésztánkat a felvert tojással megkenjük, és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben (alul-felül sütés) 180 fokon 40 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 641
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tej- és gluténmentes konyha

Mióta szakács: 2016.03.08.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

töltött kelt napraforgó, szezámmagos kelt napraforgó, sós napraforgó glutén,- és tejmentesen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

890
gluténmentes lisztkeverék 75 dkg
tejmentes margarin 37.5 dkg
tojássárgája 2 db
tojás 1 db
rizstej 1.5 dl
friss élesztő 5 dkg
himalája só 2 teáskanál
főtt sonka 80 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
mustár 2 ek
kókuszzsír 2 ek
szezámmag 2 ek