Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött narancs habcsákóval

Töltött narancs habcsákóval
Töltött narancs habcsákóval
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család legkedveltebb déligyümölcse a narancs,  most ezt alkottam belőle.

 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Hidegen kínáljuk! Jó étvágyat kívánok.

 

 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A narancsokat félbevágjuk, és a narancs belét kanállal ügyesen kiszedjük vigyázva, hogy a narancscsészécskék sértetlenek maradjanak.
  2. A kiszedett narancsok levét átpréseljük, hozzáadjuk a cukrot, ráütjük a tojásokat és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főzzük.
  3. Ha kihűlt, belekeverjük a tejszínt és a narancscsészékbe töltjük. Tejszínhabbal díszítjük.

 


  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 778
elküldve: 0
receptkönyvben: 85
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémmel töltött narancs, tejszínes krémmel töltött narancs

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tündér 2000
Tündér 2000 / Tündér 2000 Fri, 2014-01-10 17:47

Kedves Marcsisef!
Köszönöm a gyors válaszod,mert még ma este elakarom készíteni.Bár igazat meg- valva,már egyszer elkészítettem,de nem emlékeztem hogyan.Holnap pedig vendég eszik belőle,nem akarom elrontani,próba verzióra pedig idő nincs!
Köszönöm....köszönöm...köszönöm!

Tündér 2000
Tündér 2000 / Tündér 2000 Fri, 2014-01-10 11:35

SOS!!!!!!!!!!!!
A tejszínt fel kell-e verni habnak amikor a narancs krémhez teszed vagy folyékony állapotban teszed hozzá???????

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Fri, 2014-01-10 16:21

Kedves Tündér 2000.
A tejszínt én folyékony állapotban adtam a krémhez. Habbá is verheted úgy könnyebb, de több lesz a krém. Sok sikert és kellemes hétvégét kívánok.
Üdv. Marcsi

Akiteki
Akiteki Mon, 2012-07-02 11:48

Végre nem valami szokvány "keverjük a tejszínhabba a gyümölcsöt" recept! Igazán különleges lehet, ki fogom próbálni, köszönöm!

kuglofff
kuglofff / kuglofff Sat, 2011-12-17 18:21

Szeretném elkészíteni ezt karácsonykor :). 4 db narancsot írtál, a narancsok mind2 felét felhasználod csészének, és így összesen 8 db lesz belőle? Vagy csak a leve miatt kell ennyi és így 4db csészém lesz?

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sun, 2011-12-18 08:32

kedves kugloff!
Igen a narancsok mind két felét felhasználom csészének.
Sok sikert az elkészítéséhez.
Kellemes Ünnepeket Kívánok!
Üdv. Marcsi

repaka76
repaka76 Sat, 2011-12-17 15:22

Kedves Marcsi!Az egész tojásokat ha krémmé akarod főzni nem pelyhesedik ki?Nem csak a sárgáját kell felhasználni?Bocsi a tudatlanságomért!

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sun, 2011-12-18 08:26

Kedves repaka76!
A kérdésed jogos. Egész tojásokat kell beleütni. Nekem is kezdetben elkezdett pelyhesedni, de lassú tűzön folyamatosan kevergetve a krém kisímul.
Az elkészítéséhez sok sikert.
Kellemes Ünnepeket Kívánok!
Üdv. Marcsi

repaka76
repaka76 Mon, 2011-12-19 21:04

Köszönöm a választ,kipróbálom !De még karácsony előtt,mert nem szeretném ha pont az ünnepi különleges desszertet szúrnám el.Neked is Boldog Ünnepeket!

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sat, 2011-12-17 15:18

Kedves Jucci!
Köszönöm az elismerést.
Igen, nagyon finom. Próbáld ki, nem fogod megbánni.
Kellemes Ünnepeket Kívánok!
Üdv: Marcsi

Jucci
Jucci / Jucci Sat, 2011-12-17 13:01

Húúú ez valami gyönyörű,és nagyon finom lehet!
A hétvégén biztos elkészül!
Köszönöm a receptet,és szép hétvégét!
Üdv.:Jucci

459
narancs 4 db
cukor 16 dkg
tojás 4 db
habtejszín 1 dl
habtejszín 1 dl