Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött padlizsán 5.

Töltött padlizsán 5.
Töltött padlizsán 5.
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi vegetáriánus étek, könnyen elkészíthető. Húsmentessége ellenére nagyon finom és laktató.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mossuk meg és vágjuk félbe a padlizsánokat, majd vájjuk ki a belsejüket egy kanállal úgy, hogy maradjon neki egy 1 cm-es vastagsága körbe-körbe. A padlizsán húsát kockázzuk fel.
  2. Vágjuk apróra a hagymát és pirítsuk meg az olívaolajon, de vigyázzunk, nehogy odaégjen! :)
  3. Ekkor tegyük hozzá a padlizsán kivájt, felkockázott belét és a fokhagymákat. Sózzuk, borsozzuk, majd pároljuk 5-10 percig.
  4. A paradicsomot megmosás után vágjuk negyedekre, és adjuk a töltelékhez, majd mehet bele a pirítós és a bazsalikom is. Pároljuk így 2 percig.
  5. A tűzről levéve szórjuk meg parmezánnal, keverjük jól át, majd kanállal halmozzuk a padlizsánokba a finom tölteléket.
  6. Előmelegített sütőben süssük őket 200 fokon, 15-20 percig.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 056
elküldve: 6
receptkönyvben: 133
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Niki111

Mióta szakács: 2009.10.20.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: töltött zöldség
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

húsmentes töltött padlizsán

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

martoneni
martoneni Fri, 2013-07-26 12:27

Baromi finom! Ma csináltam élőszor, de biztos, hogy állandó szereplő lesz az étlapunkon!

253
padlizsán 4 kis db
kenyér 1 szelet
koktélparadicsom 10 db
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 3 gerezd
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
parmezán sajt 10 dkg